Zayıflamak isteyenlerin dikkatine

Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Plastik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Mustafa Çapar, Fast foodla şişmanlayan kişilerin çareyi plastik-estetik cerrahlar da aldığını belirtti. Son zamanlar da fast food tüketimini yaygınlaşması, beraberinde obezite di

Zayıflamak isteyenlerin dikkatine

Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Plastik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Mustafa Çapar, Fast foodla şişmanlayan kişilerin çareyi plastik-estetik cerrahlar da aldığını belirtti.
 

Son zamanlar da fast food tüketimini yaygınlaşması, beraberinde obezite diye tabir edilen şişmanlığı da beraberinde getirdiğine dikkat çeken Dr. Çapar, “ Şişmanlık sadece kalp damar sistemi hastalıklarına yol açmakla kalmayıp kişinin fiziksel görünümü de bozmakta, kişisel ilişkilerini olumsuz yönde etkilemektedir. Özellikle son on senede estetik alanında bölgesel zayıflamaya olan talep Trabzon da gittikçe artış eğiliminde. Biz plastik cerrahların bölgesel yağların alınmasında en sık başvurduğumuz yöntem son zamanlara kadar liposuction-liposakşındı. Yani çeşitli ebatta borular ve asipiratör kullanarak yağların emilmesi yöntemi idi. Bu yöntem cerrahi bir yöntemdir ve hastanın genel anestezi diğer bir tabirle narkoz verilmesi gerekir. Estetik alanında da teknolojik ilerlemelerin hızla geliştiği günümüzde bölgesel zayıflamada oldukça yeni bir alternatifimiz var, o da ses dalgaları ile yağ dokusunu eritmek. Yani kavitasyon-ultralyse. Bu yöntemin işlemesi gayet basit. Ses dalgaları tıpta özellikle tanı amaçlı kullanılmakta (ultrason) idi sonraları bu dalgaların parçalayıcı özellikleri keşif edildi ve böbrek taşlarının kırılması da kullanıldı (ESWL). Son trend de bu dalgaların yağ hücrelerinin parçalamasında kullanılması yani KAVİTASYON Bu yöntemle kişi istenmeyen bölgelerde ki fazlalıkların ( daha çok karın ve basen bölgesinde ki yağ dokusu) ses dalgaları kullanarak (ultrasonik dalgalar) yağ dokusunun eritilmesi işlemidir.
 

Dünyada en fazla kullanılan yöntemin bölgesel zayıflama olduğu ifade eden Dr. Çapar, “Şu an dünyada bölgesel zayıflama da en sık kullanılan yöntem olma özelliğindedir. Kavitasyon ile incelme yöntemi başarı ile uygulanmakta ve sonuçları oldukça yüz güldürücü olmaktadır. Ayrıca bu yöntem radyofrekans ile kombine edilirse yöntemin etkinliği artmaktadır. Bu iki yöntemde günümüzde bölgesel zayıflama da kullanılan en etkili yöntem olma özelliğindedir. Trabzon da sadece merkezimizde kombine olarak uygulanmaktadır. Cerrahisiz bir yöntem olduğundan da tercih sebebidir” dedi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler