Zayıflamak için Mutlaka Bilinmesi Gerekenler

Günümüzde birçok insanın en çok uğraştığı konulardan birisi, en hızlı ve en etkin şekilde nasıl kilo verilebilir? Peki neden bu soru eskiye göre çok daha fazla bu kadar hayatın içinde dersek, bunun yanıtı da artık sağlıksız besinlerin hayatın her alanında

Zayıflamak için Mutlaka Bilinmesi Gerekenler

Günümüzde birçok insanın en çok uğraştığı konulardan birisi, en hızlı ve en etkin şekilde nasıl kilo verilebilir? Peki neden bu soru eskiye göre çok daha fazla bu kadar hayatın içinde dersek, bunun yanıtı da artık sağlıksız besinlerin hayatın her alanında oluşu karşımıza çıkıyor. Maalesef ne kadar formda bir insan olursanız olun bir süre uzak duramadığınız fast food, şeker ve tuz dengesi bozuk ürünler yüzünden formunuzu kaybedebilir, göbekli bir insana dönüşebilirsiniz.

Ama üzülmeyin, modern zayıflama teknikleriyle birlikte siz de herkes gibi iddialı bir vücuda kavuşabilirsiniz. Belirli bir yol haritası izleyerek fazla kilolardan kurtulmak mümkün, ancak bu da sağlıklı bir şekilde olmalı. Bunun olumsuz örneklerini basında sık sık görüyorsunuzdur, dengesiz bir şekilde zayıflayan ve vücudu anormal bir görünüm kazanan insanlar… Bu yazımızda size en kısa sürede, en etkin şekilde sağlıklı zayıflama tekniklerinden bahsedeceğiz. Kilo vermek mümkün, hem de herkes için, kaç kilo olursanız olun!

Hızlı zayıflamak

Belirli bir süreç içinde zayıflamak kolay bir iştir ancak bunu kısa süre içinde başarmak istiyorsanız en önemli kuralınız iradedir. İradenizden sapmayarak, çok kısa sürede kilo vermeniz mümkün. Bu, tahmini olarak birkaç hafta içinde de olabilir, birkaç ay içinde de. Eğer istikrarlı bir gıda programı yapar ve yediklerinize, aktivitelerinize dikkat ederseniz hızlı bir şekilde zayıflamanız mümkündür.

Besinlerin kalorilerine bakın!

Her insanın günde tüketmesi gereken belirli bir kalori miktarı vardır, bu miktarı yakalamak için gereken yemek miktarınızın dışında aldığınız her kalori sizin için bir kilo olarak geri dönecek. Bunun için size tavsiyemiz iradenin de dışında kaloriye çok fazla dikkat etmek. Protein bazlı gıdaların, yağların ve karbonhidratların dağılımlarına göre, enerji ve kalori değişebiliyor. Bunu hesaplayın ve ona göre hareket edin, bu doğrultuda alacağınız gıdalar ile dengeli bir beslenme sürecine gidebilir ve zayıflamak için gereken en önemli aşamayı geride bırakabilirsiniz. Bu konudaki daha detaylı tavsiyeler için yazının orijinal haline buradan ulaşabilirsiniz.

Hızlı zayıflama konusunda birçok sitede farklı içerikler görebilmeniz mümkün ancak bazı doktorlar, bazı diyetisyen kişiler çok kısa süre içinde aşırı kilo verdiren özel yöntemler sunabilir. Ancak bunların bir kısmı emin olun sağlığınız adına olumsuz etkiler oluşturabilir. Bunun için her diyet uzmanının, kendine her diyetisyenim diyen kişinin dediklerini sorgulamadan uygulamak yerine ilk önce bir bilim ve mantık süzgecinden geçirin.

Hareketi artırın!

Günlük hayatın içinde yaptıklarımız kilo konusunda en önemli noktalardan birisidir, eğer hareket etmeye meyilli bir insan değilseniz, sürekli oturuyor ve evden çıkmıyorsanız, en azından bir yemek yemeye ya da gazete almaya bakkala gitmeye dahi tenezzür etmeyenlerdenseniz kusura bakmayın ancak kilo vermeniz çok zorlu bir süreç olabilir. Bu anlamda yapmanız gereken, zayıflamak için günün her anı bir hareket içinde olmaktır. Minibüsten, otobüsten ya da metrobüsten birkaç durak önce inip eve yürüyerek gitmek, en azından 500 metre hareketli olabilmek hayatınızda çok ciddi bir fark yaratabilir. Kilo vermeye meyilli insanların, spor yapmanın yanı sıra günlük hayat içindeki hareketlerini artırması gerekliliği tartışılmaz bir gerçek.

Kısa sürede kilo verdiren tavsiyeler

Su için, çünkü su kilo vermeniz için önemli bir faktör, yağların yakılmasına metabolizmik bir zemin hazırlar.

Bunun dışında meyve suyu da kilo vermek için en önemli seçeneklerden, ancak doğal, organik ve yüzde yüz sıkma ürünleri tercih etmeniz daha sağlıklıdır. Meyve suyu ve meyvenin posası kilo vermek için çok önemlidir.

Ekmeği kesinlikle azaltmalısınız, özellikle beyaz ekmek yerine kepekli ekmek kullanımı ile kısa sürede kilo vermeniz adına avantaj kazanacaksınız.

Not: Bu makalede bulunan bilgiler http://zayiflamayontemlerim.org web sitesinden derlenerek hazırlanmıştır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Sağlık