Yüz ve dudak dolgusu

Yüz ve Dudak Dolgusu Nedir ?Herhangi bir cerrahi operasyon ya da ameliyat teknikleri kullanmadan kişiye uygulanabilen estetik uygulamalarından birisi olan yüz dolgusu bilinen estetik uygulama teknikleri arasında oldukça önemli bir konumdadır. Son yıllarda

Yüz ve dudak dolgusu

Yüz ve Dudak Dolgusu Nedir ?

Herhangi bir cerrahi operasyon ya da ameliyat teknikleri kullanmadan kişiye uygulanabilen estetik uygulamalarından birisi olan yüz dolgusu bilinen estetik uygulama teknikleri arasında oldukça önemli bir konumdadır. Son yıllarda estetik sektöründe oldukça popüler ve tercih edilen bir uygulama olan yüz dolgusu işlemi ile yüz dolgusu işleminin uygulandığı hastanın oldukça kısa olarak nitelendirilebilecek bir zaman dilimi içerisinde cildinin daha genç görünmesini, yüzünün kırışıklıklardan arınmasını ya da yü bölgesinde kırışıklıkların minimuma indirgenmesi, yüzde yaşlılığa bağlı yıpranmalardan kurtulmasına imkan tanımaktadır. Yüz dolgusu enjeksiyonu uygulaması ile kişinin yüzünde meydana gelen çeşitli kırışıklıkların düzeltilmesi ve açılması sağlanmakla beraber kişinin ilerleyen zamanlarda yaşının artması ile beraber yanak bölgesinde, elmacık kemiklerinin bulunduğu bölgede ve yüzdeki şakak bölgelerinde yaşa bağlı olarak ortaya çıkan çeşitli hacimsel kayıpları gidermek amacıyla da oldukça başarılı bir şekilde kullanılmaktadır. Yüz dolgusu uygulamaları sayesinde kişinin yüzüne daha genç ve daha dinamik bir görünüm kazandırılması mümkündür. Estetik amaçlı yüz dolgusu uygulamalarında dünya üzerinde en sık ve fazla oranda kullanıma sahip preparatlar hyaluronik asit içeren ürün çeşitleridir.

Hyalüronik asit nedir?

Bir çeşit dolgu maddesi olan hyalüronik asit bünyesinde fizyolojik serum içermektedir. Hyalüronik asit jel kıvamında ve pH değeri 7 olan etkili  ve güvenli bir dolgu maddesidir. Yüz ve dudak dolgusu uygulamalarında kullanılan hyalüronik asitin içerisinde hayvansal kaynaklı herhangi bir madde bulunmaz. Bu nedenden ötürü hyaluronik asit kullanımı ile kişiye hayvansal kökenli herhangi bir hastalığın bulaşma riski bulunmaz. Hyaluronik asit insan vücudunda doğal bir şekilde bulunan bir maddedir bu nedenden dolayı uygulandığı bölgede herhangi bir alerjik reaksiyon doğurma ihtimali son derece düşüktür.

Hangi bölgeler dolgu enjeksiyonu ile tedavi edilebilir?

Yüz ve dolgu tedavisi;

· Alında oluşan kırışıklık ve çizgilerin giderilmesinde,

· Kaşların arasındaki çizgilerin yok edilmesinde,

· Ağız çevresinde bulunan kırışıklık ve çizgilerin tedavisinde,

· Nazolabial çizgi olarak nitelendirilen, burnun kanat kısımlarından dudakların köşe taraflarına doğru inen kırık çizgilerin düzeltilmesinde,

· Ağızın kenar kısımlarından çene bölgesine devam eden kırışıklıkların tedavisinde,

· Kaşlara yüz ile orantılı şekil verilmesinde,

· Elmacık kemiklerinin olduğu bölgeye hacim verilerek, elmacık kemiklerinin belirginleştirilmesinde,

· Dudaklara hacim kazandırılmasında,

-Dudakların sahip olduğu şeklin kalınlaştırılmasında ve dudaklara simetri kazandırılmasında uygulanan estetik bir girişimdir.

Yüz ve Dudak Dolgusu Fiyatları Nasıldır ?

Yüz ve dudak dolgusu fiyatları hakkında detaylı bilgi sahibi olmak için uzman hekiminizle görüşünüz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Sağlık