Yüz nakli en çok onu heyecanlandırdı!

Türkiye'nin beşinci yüz nakli en fazla, 23 Haziran'daki "Milli iradeye saygı" mitinginde ulaştığı Başbakan Erdoğan'ın aracılığıyla yüz nakli için Antalya'ya gelen 37 yaşındaki Selvinaz Mert'i heyecanlandırdı.Erzurum'un Akdağ köyünde yaşayan 37 yaşındaki M

Yüz nakli en çok onu heyecanlandırdı!

Türkiye'nin beşinci yüz nakli en fazla, 23 Haziran'daki "Milli iradeye saygı" mitinginde ulaştığı Başbakan Erdoğan'ın aracılığıyla yüz nakli için Antalya'ya gelen 37 yaşındaki Selvinaz Mert'i heyecanlandırdı.

Erzurum'un Akdağ köyünde yaşayan 37 yaşındaki Mert, 18 yaşındayken ailesiyle yaşadığı tartışmanın ardından odasına giderek av tüfeğiyle intihar girişiminde bulundu. Yaralı olarak Erzurum Devlet Hastanesine kaldırılan Mert, 10 gün yoğun bakımda kaldı.

Yüzünün büyük kısmı parçalanan Mert, tedavi için İstanbul'a gitti. Buradaki hastanede 7 ay kalan Mert, aradan geçen 19 yıl içerisinde 50'yi aşkın ameliyat geçirdi. Ameliyatlara rağmen yüzü eski haline dönmeyen Selvinaz Mert, Başbakan Erdoğan'dan yardım istemek amacıyla 23 Haziran'da Erzurum'da düzenlenen "Milli iradeye saygı" mitingine katıldı.

Burada en ön sıralardan Başbakan Erdoğan'a sesini duyurmayı başaran Mert, Başbakan'ın yönlendirdiği eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ aracılığıyla Akdeniz Üniversitesi Hastanesine geldi. Burada yüz nakli listesine yazılan Mert, 17 gündür hastanede kalarak nakil olacağı günü sabırsızlıkla bekliyor.

Mert, hayatının baharında bir cahillik yaptığını söyledi. Bir anlık sinirin kendisini bu hale getirdiğini belirten Mert, yolda yürüyen insanların kendisine "korkarak ve tiksinerek" bakmasına çok üzüldüğünü dile getirdi.

Bir süredir hastanede kaldığını anlatan Mert, şöyle konuştu:

"Dün akşam saatlerinde 'yüz nakli yapılacak' haberini duyunca çok heyecanlandım. 'Acaba yüzü bağışlanan kadın mı? Bana mı yüz nakli yapacaklar' diye düşündüm. Naklin bir erkeğe yapılacağını öğrenince kendi adıma üzüldüm ancak nakil olacak arkadaşım adına sevindim. Naklin güzel olacağından eminim. Yıllardır bu anı bekliyorum. Yüz nakli olmanın hayaliyle yaşama tutunuyorum."

Kendisine sahip çıkan Başbakan Erdoğan ve eski Sağlık Bakanı Akdağ'a teşekkür eden Mert, yüz nakli olarak hayatına yeni bir sayfa açmak istediğini vurguladı. Mert, yüz nakliyle ilgili umutlu bekleyişinin süreceğini ancak bu süreçte nakil olacak her insana kendi nakil olmuş gibi sevineceğini dile getirdi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Sağlık