Yüz Felcine Yeni Çözüm Botoks

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Karacalar, yaptığı açıklamada, yüz felci geçirmiş hastalara botoks uyguladıklarını ve oldukça başarılı sonuçlar aldıklarını söyle

Yüz Felcine Yeni Çözüm Botoks

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Karacalar, yaptığı açıklamada, yüz felci geçirmiş hastalara botoks uyguladıklarını ve oldukça başarılı sonuçlar aldıklarını söyledi.

''Botoks sadece kırışıklık tedavisinde değil yüz felcinde yüzün iki tarafı arasındaki simetriyi sağlamak için etkili ve basit bir tedavi yöntemi olarak oldukça başarılı olmaktadır'' diyen Prof. Dr. Karacalar, yüz felci geçirmiş hastalarda botoks uygulanan alanların genellikle alın, göz kapağı, ağız kenarı, burun, dudak üstü ve altı olduğunu bildirdi.

Karacalar, yüz felci geçirmiş olanlara uygulanan botoks sayesinde uygulamadan bir hafta sonra yüzün iki tarafı arasında simetrinin sağlanmış olduğunu söyledi.
Yüz felci geçirmiş kişiye botoks uygulamanın 5-10 dakika gibi kısa bir sürede yapıldığını anlatan Karacalar, işlemin yılda iki kez tekrar edilmesi gerektiğini, tekrarlardan sonra uygulama aralarının uzadığını açıkladı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Sağlık