Yüksek Topuklara Dikkat

Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Dermotoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Neslihan Şendur,"Yüksek topuklu ayakkabılar, sıkı pantolon ve çamaşırlar selülit oluşumunu tetikliyor" dedi.Şendur, kan dolaşımının azalmasıyla vücudun belirli bö

Yüksek Topuklara Dikkat

Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Dermotoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Neslihan Şendur,"Yüksek topuklu ayakkabılar, sıkı pantolon ve çamaşırlar selülit oluşumunu tetikliyor" dedi.

Şendur, kan dolaşımının azalmasıyla vücudun belirli bölgelerinde yağ dokusunun birikmesi sonucu selülitin oluştuğunu belirterek, selülitin bir hastalık olmadığını, uylukların dış ve arka tarafında, kalça ve kolların üst kısımında portakal kabuğu şeklinde oluşan kozmetik bir bozukluk olduğunu söyledi.

Selülitin tüm kadın ırklarının yaklaşık yüzde 85-90'ında görüldüğünü kaydeden Şendur,"Toplumda selülitin sadece şişmanlarda ve kadınlarda oluştuğu şeklinde yanlış bir kanı var. Androjen hormonu (erkeklik hormonu) eksik olduğu zaman erkeklerde de selülit görülebilir. Genetik faktörler, yanlış beslenme, alkol ve sigara kullanımı selülitin oluşmasına neden olurken, yüksek topuklu ayakkabılar, sıkı pantolon ve çamaşırlar selülit oluşumunu tetikliyor" diye konuştu.

Çok ilerlemiş selülit vakalarının tedavisinde olağanüstü sonuçlar beklenilmemesi gerektiğinin altını çizen Şendur, şunları söyledi:

"Selülit tedavisinde mezoterapi uygulamaları ve çeşitli masajlar başta olmak üzere birçok yöntem kullanıyor. Ama önemli olan selülit oluşmadan önce yapılacaklar... Selülit oluşumunu engellemek için düzenli beslenilmeli, bol su tüketilmeli, uzun yürüyüşler ve egzersizler yapılmalı, kan dolaşımının engellenmesine neden olan alkol ve sigara kullanılmamalı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Sağlık