Yere sigara atana para cezası!

 Kamu hizmet binalarının kapalı ve açık alanları, herkesin girebileceği binaların kapalı ve açık alanları ile sokak veya kamuya ait sair alanlar yasağın kapsamı alanına girecek. AK Parti Ankara Milletvekili Cevdet Erdöl, ''tıbbi zorunluluk bulunması halin

Yere sigara atana para cezası!

 

Kamu hizmet binalarının kapalı ve açık alanları, herkesin girebileceği binaların kapalı ve açık alanları ile sokak veya kamuya ait sair alanlar yasağın kapsamı alanına girecek.

 

AK Parti Ankara Milletvekili Cevdet Erdöl, ''tıbbi zorunluluk bulunması halinde'' doğumun sezaryenle yaptırılması için yasa teklifi hazırladı. TBMM Başkanlığı'na sunulan teklif, bazı kanunlarda değişiklik yapılmasını öngörüyor.

 

TÜTÜN ÜRÜNLERİ BAYİLERE İNDİRİMLİ DAĞITILAMAYACAK

 

Teklifle, firmalar her ne amaçla olursa olsun üretilen ve pazarlaması yapılan tütün ürünlerini bayilere veya tüketicilere indirimli olarak dağıtamayacak.

 

TÜTÜN ÜRÜNLERİNİN AMBLEMİNİ ÇAĞRIŞTIRAN İSİMLER VE ALAMETLER KULLANILAMAYACAK

 

Tütün ürünleri üretici, ithalatçı ve dağıtıcı firmaları ile tütün ürünlerinin; isim, marka, amblem, logo veya bunları doğrudan çağrıştıran diğer isim ve alametleri, tütün ürünleri sektörü dışındaki mal ve hizmet sektörü firmalarının veya ürünlerin ismi, markası, amblemi, logosu veya alameti olarak kullanılamayacak.

 

Ayrıca, tütün ürünleri sektörü dışındaki mal ve hizmet sektörü firmaları ve ürünlerinin; isim, marka, amblem veya logo ya da bunları doğrudan çağrıştıran diğer isim ve alametleri de tütün ürünlerinde veya tütün sektöründeki üretici, ithalatçı ve dağıtıcı firmaların isim, marka veya diğer alametlerinde kullanılamayacak.

 

NARGİLE ŞİŞELERİNE UYARI YAZISI

 

Türkiye'de üretilen veya ithal edilen tütün ürünleri paketleri ile tabanı hariç Nargile şişelerinin üzerine, en geniş iki yüzünden her birine, bu yüzlerin alanlarının yüzde 65'inden az olmamak üzere, özel çerçeve içinde tütün ürünlerinin zararlarını belirten resimli ve Türkçe yazılı uyarılar veya mesajlar konulacak.

 

6 AY GEÇİŞ SÜRESİ

 

İthal edilen veya Türkiye'de üretilen tütün ürünlerinin paketlerinde ve etiketlerinde; bu ürünlerin özellikleri, sağlığa etkileri, tehlikeleri veya emisyonları ile ilgili yanıltıcı ve eksik bilgi verilemeyecek; tüketimi özendiren, teşvik eden veya tüketiciyi yanıltan ya da ürünü cazip kılan metin, isim, marka, ibare, mecaz, resim, figür, işaret veya renkler ve renk kombinasyonları kullanılamayacak.

 

İZMARİT SİGARA PAKETİ ATANA PARA CEZASI

 

İzmarit, paket, ağızlık, kağıt ve benzeri atıklarıyla, kamu hizmet binalarının kapalı ve açık alanlarında yasaya aykırı davranan kişilere ilgili idari birim amirinin yetkili kıldığı kamu görevlileri tarafından; özel hukuk kişilerine ait ve herkesin girebileceği binaların kapalı ve açık alanları ile sokak veya kamuya ait sair alanlarda aykırı davranan kişilere ise belediye zabıta görevlilerince, 50 TL para cezası verilecek. Meydana gelen çevre kirliliğinin ilgili kişi tarafından derhal giderilmesi halinde idari para cezasına karar verilmeyebilecek.

 

Türkiye'de üretilen veya ithal edilen tütün ürünlerine, 6 ay içinde paketlerin üzerine tütün ürünlerinin zararlarını gösteren resimli ve yazılı uyarı konulacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler