Yaz Aylarında Büyük Ve Sarkık Göğüsler Mantara Sebep Oluyor

Estetik cerrahi uzmanı Op. Dr Ayşegül Sivri, yaz aylarında büyük ve sarkık göğüslerin mantara sebep olabileceğini söyledi. Göğüs küçültme ve dikleştirme işlemi hakkında bilgi veren Op. Dr Ayşegül Sivri, "Göğüsleri normale göre büyük ve sarkık olan kadınla

Yaz Aylarında Büyük Ve Sarkık Göğüsler Mantara Sebep Oluyor

Estetik cerrahi uzmanı Op. Dr Ayşegül Sivri, yaz aylarında büyük ve sarkık göğüslerin mantara sebep olabileceğini söyledi.

Göğüs küçültme ve dikleştirme işlemi hakkında bilgi veren Op. Dr Ayşegül Sivri, "Göğüsleri normale göre büyük ve sarkık olan kadınlar özellikle yaz aylarında göğüs altında oluşan pişiklerden, kaşıntıdan ve mantar enfeksiyonlarından şikayet ederler. Büyük göğüslerin kaderi olan göğüs altındaki yaralar nadiren de olsa bir çok ciddi sorunun habercisi olabilir. Ancak bu yaraların sebebi daha çok göğüs altı mantarlarıdır. Göğüs altında oluşan ve türeyen mantarlar, bu bölgede kaşıntıya ve yaraya neden olabilmektedir. Vücuttaki sıcak ve terli bölgeler mantarların oluşması için uygun ortamlardır. Göğüs altı bölgesi, sıcak ve nemli bir ortam olduğu için bu bölgede mantar rahatsızlığına sık rastlanır" dedi.

Mantarların artması ve rahatsızlığın ilerlemesiyle birlikte göğüs altında yaralar açılabildiğini belirten Op. Dr Ayşegül Sivri, "Bu gibi durumlarda iltihaplanma olabileceği için sorun ciddiye alınmalı ve ihmal edilmemelidir. Mantarlardan kaynaklı göğüs altı yarası probleminde krem ve merhemler tavsiye edilir. Mantarın türüne göre uygulanacak ilaç tedavisi değişebileceğinden, öncelikle mantar türü analiz edilir ve ardından tedaviye başlanır. Bu gibi yaralar tedavi edilse de sık sık tekrarlayabilmektedir. Bu gibi durumlarda sık karşılaşan hastalarımıza göğüs küçültme ve dikleştirme ameliyatını kesin çözüm olarak sunmaktayız. Göğüs küçültme ve dikleştirme ameliyatı 18 yaşını geçmiş sağlıklı tüm kadınlara uygulanabilen bir ameliyattır. Ameliyat ortalama 2 saat sürmektedir. Ameliyattan hemen sonra hastalar duş alabilirler ayrıca 5. günde işe ve sosyal hayata dönüş yapılabilir" diye konuştu.

Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ayşegül Sivri, en sık sorulan sorulardan birisinin ameliyat sonrası süt verebilmenin etkilenip etkilenmeyeceği yönünde olduğunu ifade ederek, özellikle yaşı genç ve doğum düşünen kadınlarda süt kanallarını ve süt bezlerini koruyucu yöntemlerle göğüsleri küçültüp dikleştirdiklerini kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler