Veliler Aşıyı vetoladı

İlk olarak Meksika'da görünen ve halk arasında da Domuz Gribi olarak bilinen pandemik salgın A (H1N1) virüsü günden güne yayılıyor.

Veliler Aşıyı vetoladı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın aşı olmayacağını belirtmesinin ardından halk arasında cevabı daha da zorlaşan 'Domuz gribine karşı aşı yaptırmayı düşünüyor musunuz?' sorusu vatandaşların kafasını karıştırmaya devam ediyor. Milli Egitim Bakanlığı'nın okullarda öğrencilerin Domuz Gribine karşı aşılanması amacıyla velilerin imzalaması için gönderdiği belgelere çoğunlukla olumsuz cevap alındığı bildirildi.

"Sayın öğrenci velisi" başlığı ile velilere gönderilen formunda, aşının niçin gerekli olduğu, güvenilirliği, aşının yan etkileri ve aşı yaptırmanın sakıncalı olduğu durumlar sıralanıyor. Aşının bütün özelliklerinin bütün açıklığı ile anlatıldığı formun sonunda ise, "Önümüzdeki günlerde çocuğunuza pandemik grip aşısı yapılması planlanmaktadır. Çocuğunuza aşı yapılmasını uygun bulmanız durumunda aşağıdaki şekilde 'uygun buluyorum, çocuğuma aşı yapılsın' seçeneğini işaretleyiniz Yukarıda belirtilen aşı yapılmaması gereken durumlardan herhangi biri veya başka bir sebeple aşının yapılmasını uygun bulmuyorsanız aşağıdaki metinde 'uygun bulmuyorum, çocuğuma aşı yapılmasın' seçeneğini işaretleyiniz ve bu formu okul yönetimi veya sınıf öğretmenine teslim ediniz." notu bulunuyor. Formun sonunda ise velinin adı ve soyadı ile imzası ile öğrencinin isim ve soyadı, sınıfı ve kimlik numarasının bulunduğu bölümde velinin aşı konusundaki tercihini yazacağı bölüm yer alıyor. Velilerin gönderilen formları büyük bir çoğunlukla olumsuz yönde cevapladıkları öğrenilirken, okul yönetimlerinin ise olumsuz cevapların sebebini araştırdıkları belirtildi.

Panayır Mahallesi'nde bulunan okullarda bu amaçla gönderilen formların büyük çoğunluğunun olumsuz cevaplandığı ve okul yönetiminin ise velilerin bu tutumunu değiştirmek için çaba gösterdiği belirtildi.

Yetkililer, okullarda aşı için öğrenci velilerine gönderilen aşı istek formunun çoğunlukla olumsuz yönde cevaplandığını belirterek, "Bizler bu formları okullara dağıttık, bize bunların kesin sonucu henüz gelmedi, ancak çoğunluğun bunları olumsuz yönde cevapladığı bilgisini aldık. Aşı bize henüz ulaşmadı. Bu formlar sonucunda bize aşı ihtiyacının sayısı bildirilecek okullardan, biz de bu verilere göre aşı çalışmasına başlayacağız." şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler