Uzaktan hasta takibi sistemi geliyor

Avrupa Birliği projesi olarak ilk kez Almanya ve Türkiye’de uygulanacak “Empower” isimli sistemle, doktor ve hasta mail’le haberleşecek. Hastalar şeker, tansiyon, ateş gibi ölçümleri yaparak doktora e-mail gönderecek.Habertürk'ün haberine göre; Doktor da

Uzaktan hasta takibi sistemi geliyor

Avrupa Birliği projesi olarak ilk kez Almanya ve Türkiye’de uygulanacak “Empower” isimli sistemle, doktor ve hasta mail’le haberleşecek. Hastalar şeker, tansiyon, ateş gibi ölçümleri yaparak doktora e-mail gönderecek.

Habertürk'ün haberine göre; Doktor da hastayı görmeden ilaç dozunu ayarlayabilecek. Hastanelerde hasta yükünü azaltacak ve doktora adım adım hasta takip imkânı sunacak sistem, sağlık sektöründe yenibir döneme kapı aralayacak.

ÖNCE DİYABET HASTALARI

Öncelikle 7 milyona yakın diyabet hastasında uygulanacak proje için, Çorum pilot il olarak seçilirken, 30 bin Euro bütçe ayrıldı. Çorum’da, kamu hastanelerinde yatan 18 hastada, sistemin başarılı olduğu açıklandı. Cep telefonuna da indirilebilecek sistem, zamanla Türkiye genelinde diğer hastaları da kapsayarak yaygınlaştırılacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Sağlık