'Türkiyenin organ naklinde önemli yeri vardır'

Doç. Doktor Serdar Türkyılmaz, Ahi Evren Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yaptığı basın toplantısında böbrek hastalığıyla ilgili önemli notlar paylaştı. Türkyılmaz'ın yaptığı açıklamada Türkiyenin organ naklinde önemli bir yeri vardır, Türkiye bir yerlere

'Türkiyenin organ naklinde önemli yeri vardır'

Doç. Doktor Serdar Türkyılmaz, Ahi Evren Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yaptığı basın toplantısında böbrek hastalığıyla ilgili önemli notlar paylaştı. Türkyılmaz'ın yaptığı açıklamada Türkiyenin organ naklinde önemli bir yeri vardır, Türkiye bir yerlere gelmeye başladı. Biz ise bölgemizde neler yapabiliriz bunun gayreti içerisindeyiz. Kronik böbrek yetmezliği çok önemli bir hastalıktır ve bütün dünyada kronik böbrek yetmezliği hızla artıyor açıklamasını yaptı.

Sağlık Müdürlüğünden Doktor Osman Güner'in yaptığı açıklamada ise Trabzonda geçen sene 40 tane beyin ölümü gerçekleşti bunlardan 36 sı organlarını bağışlamadı. Beyin ölümü olanın beyni erimiştir ve daha canlanmaz. Beyin ölümü olan kişi zaten ölmüştür yoğun bakımda tutmanında gereği yoktur. İnsanlarımız bilmiyor bilgi eksikliği  var... İnsanımız yardımseverdir eminim ki bundan sonraki süreçte organlarını bağışlayacaklardır. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Sağlık