Türkiye geriye, Trabzon ileriye!

Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Servisi Organ Nakli Bölge Koordinatörü Op. Dr. Serdar Aslan, Türkiye'nin organ nakli bakımından dünya ülkeleri arasında alt sıralarda yer aldığını savundu. Sağlık Bakanlığı'nca 3-9 Kasım tarihleri

Türkiye geriye, Trabzon ileriye!
Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Servisi Organ Nakli Bölge Koordinatörü Op. Dr. Serdar Aslan, Türkiye'nin organ nakli bakımından dünya ülkeleri arasında alt sıralarda yer aldığını savundu.

Sağlık Bakanlığı'nca 3-9 Kasım tarihleri arasında düzenlenen Organ ve Doku Bağışı Haftası nedeniyle Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Konferans Salonu'nda bir seminer verildi. Seminerde konuşan Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Servisi doktorlarından Organ Nakli Bölge Koordinatörü Op. Dr. Serdar Aslan, organ bağışı konusunda insanların yetersiz bilgilendirildiği için Türkiye'nin dünya ülkeleri arasında alt sıralarda yer aldığını iddia etti. Bu konuda en duyarlı ülkenin İspanya olduğuna dikkat çeken Aslan, bu ülkeyi sırası ile İtalya ve Fransa'nın takip ettiğini dile getirdi. Türkiye'de ise en duyarlı illerin İzmir ve Antalya olduğunu belirten Aslan, Trabzon ile Malatya'nın bu konuda ilerleme kaydettiğini, fakat Erzurum, Kars ve Ağrı'da organ bağışı ile ilgili bilinçlenme ve duyarlılığın görülmediğini söyledi.

Organ nakli konusunda vatandaşları bilgilendirmek amacıyla el broşürleri hazırladıklarına dikkat çeken Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Fazlı Erdoğan ise Sağlık Bakanlığı'nın organ bağışını teşvik edici uygulamalarda bulunduğunu ifade etti. Vatandaşların konu hakkında bilinçlenmesi için medyaya büyük görevler düştüğünü vurgulayan Erdoğan, kamuoyu tarafından takip edilen dizilerde de konunun işlenmesinin uygun olacağını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler