Tüp bebek yaptıracaklara müjde!

Türk bilim insanı Prof. Dr. Timur Gürgan tarafından geliştirilen "Balanslama Tekniği" ile özellikle tekrarlayan tüp bebek başarısızlıklarında gebelik şansının arttığı belirtildi.Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Timur Gürgan,  yaptığı açıklamad

Tüp bebek yaptıracaklara müjde!

Türk bilim insanı Prof. Dr. Timur Gürgan tarafından geliştirilen "Balanslama Tekniği" ile özellikle tekrarlayan tüp bebek başarısızlıklarında gebelik şansının arttığı belirtildi.

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Timur Gürgan,  yaptığı açıklamada, çeşitli nedenlerden ötürü bazı çiftlerin bebek sahibi olamadığını söyledi.

Tüp bebek uygulamalarında başarı şansını artırmak için yaptıkları araştırmalar sonucunda yeni bir yöntem geliştirdiklerini anlatan Gürgan, 'Balanslama' isimli tekniğin, yumurta, embriyo ve rahim iç zarında çeşitli hastalık ve problemlerle ortaya çıkan ve gebelik şansını azaltan olumsuzluklarda kullanıldığını ifade etti. Gürgan, "Yöntem, kadının kendine ait yumurtalık ve kan hücreleri ile onlara ait özel maddeler içeren sıvıların kullanılması prensibine dayanmaktadır. Dengeleme adını verdiğimiz teknikte, yumurta ve embriyo desteği kadının yumurtalarına ait özel hücre ve sıvılarla, gebelik için rahmin hazırlanması ise kadının kan hücreleri kullanılarak sağlanmaktadır" dedi.

Yumurta, embriyo ve rahim içi zarında gebeliği engelleyecek ya da gebelik şansını düşürecek olumsuz gelişmelerin ortaya çıktığını vurgulayan Gürgan, şunları kaydetti:

"Bu tip sorunlar nedeniyle yumurtaların yumurtalıklarda gelişmesi sırasında maruz kaldıkları uygunsuz ve düzensiz hormonların etkileri, bağışıklık sistemindeki yetersizlikler, gelişim olgunlaşma sürecini geciktirir. Bu gecikme, özel destek hücrelerini ve sıvılarını etkileyerek yumurtaya yeterli desteği sağlayamaz. 


Sonuçta, yumurtanın hem döllenme olasılığı azalır hem de döllenme sonrası oluşan embriyo denilen ileride gebelik oluşturacak hücre kümesinin kalitesini bozulur ve rahim iç zarına gömülme kabiliyetini düşer. Balanslama Tekniği, bu denge bozukluğunu ortadan kaldırır."

Uygulamanın, şu ana kadar 300 üzerinde hastaya yapıldığını ve sonuçların uluslararası bilimsel dergilerde yayımlandığını belirten Gürgan, Yunanistan başta olmak yurt dışından bilim insanlarının Türkiye'ye gelerek bu alanda eğitim aldığını söyledi.

Döllenmesi en iyi olan yumurtalar gelişmiş destek hücrelerinin ve sıvılarını içine konuluyor ve kendilerine sağlanan özel madde ve hormonların etkisiyle en iyi olgunlaşma düzeyine eriştirilmeye çalışılıyor ve en iyileri seçiliyor. Döllenmeyi takiben  3. günde gelişen destek hücrelerinin saldıkları maddeler, embriyoların rahim içine gömülmesini sağlayacak düzeye erişiyor. Bu şekilde embriyo, rahim içine gömülecek hale getiriliyor. 

Balanslama tekniği ile yumurta, embriyo ve rahim içi zarındaki problemler düzeltiliyor ve gebeliğe uygun hale getiriliyor. Bir taraftan  embriyoların uygun şartlarda gelişmesi sağlanıyor, diğer taraftan rahim içi zarı embriyoların gömülmesine hazır hale getiriliyor. Böylece iki sistem arasındaki denge sağlanarak, gebelik oranları yükseltilebiliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler