Trabzonlular estetiğe DİKKAT!

Trabzon’da görev yapan estetik cerrahi uzmanı Op. Dr. Ömer Ambarcıoğlu ile dolu dizgin bir röportaj…Doktor Ambarcıoğlu estetiğin nasıl olduğunu, kimlerin ilgi duyduğunu, doğru zamanın ne zaman olduğunu ve estetiğe dair her şeyi değerlendirdi. İşte merak e

Trabzonlular estetiğe DİKKAT!

Trabzon’da görev yapan estetik cerrahi uzmanı Op. Dr. Ömer Ambarcıoğlu ile dolu dizgin bir röportaj…

Doktor Ambarcıoğlu estetiğin nasıl olduğunu, kimlerin ilgi duyduğunu, doğru zamanın ne zaman olduğunu ve estetiğe dair her şeyi değerlendirdi. İşte merak edilenler…

“HASTALARIN BEKLENTİLERİ GERÇEKÇİ OLMALI”

Ömer Ambarcıoğlu, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun olduktan sonra estetiğe olan ilgisi nedeniyle ihtisasta estetik ve plastik cerrahide karar almış.

O dönemde tıbbın hem içinde hem dışında” diye tanımladığı estetik cerrahiye dair incelikleri ve yenilikleri konuştuk.

Burun, insanların yüz güzelliğinde çok etkili mi?

Dikkat çekici, yüzün ortasında bir organ dolayısıyla yüz görünümünü oldukça etkiliyor. Güzel bir burnunuz varsa kaşınız, gözünüz ön plandadır. Hastalar burun profilim hoşuma gitmiyor, fotoğraflarda burnumu beğenmiyorum diye geliyorlar.

Burun estetiğine hangi yaşlarda daha çok talep oluyor?

Burun estetiğinde her kesimden, her yaştan talep geliyor. 20’li 30’lu yaşlar en sık başvuran grup. Bu kadar talebin arkasında sonuçlardaki başarı yatıyor.

Yapılan ameliyatlarda genelde olumlu sonuçlar alıp, beklentilere cevap verebiliyor musunuz?

Hastaların beklentileri gerçekçi olmalı. Ameliyata karar verirken en önemli konu doktor seçimi olmalıdır. Hastanın doktoruna güvenmesi ameliyat sonuçlarına olumlu olarak yansıyacaktır.

Genelde ne gibi şikayetlerle size geliyorlar?

Hastaların büyük kısmında estetik problemlerin yanı sıra nefes alma ile ilgili de problemleri oluyor. Burnunun içi ile ilgili düzeltmeleri burun estetiğiyle aynı seansta yapıyoruz. Doğallık en önemli sonuç olmalı. Önemli olan o burnu yaptığımızın fark edilmesidir. Yapılan ameliyat ne kadar natürelse o kadar zor anlaşılır. Genellikle ameliyat sonrası hastalarımıza yakınları “sende bir değişiklik var güzelleştin kilo mu verdin” derler. Çok nadirde olsa bazı hastalar belirginlikten yana, “o kadar para verdim ameliyat oldum kimse anlamadı” diyen hastalarım var. Sırf burnunuz kemerli ve uzun diye insanların “Laz mısın?” sorusu ile espri yaptığını biliyoruz. Karakteristik Karadenizli burun yapısı Trabzon’da burun estetiği ameliyatını açık ara öne çıkarıyor. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim “Ülkemizde burun estetiği ameliyatının merkez üssü Trabzon’dur.” Birçok hasta elinde bir fotoğrafla geliyor. Bu fotoğrafların hasta beklentilerini ortaya oyduğu ve somutlaştırdığı bir gerçek. Bu beklentilerin ne kadarının yakalanacağını hastalarımla detaylı olarak konuşuyorum.

“Kişilere özel planlama yapıyoruz. Hastalar kendi burnumum özelliklerini ve burnuna ait zorlukları anlamalıdır. Terzi ne kadar iyi olursa olsun kumaşa göre bir elbise dikecektir. Bu ameliyatı olabilmek için kemik gelişiminin tamamlanması gerekir. 16-17 yaş bu ameliyat için alt sınırdır.”

Ameliyatlardaki başarı durumunuzu neye göre değerlendiriyorsunuz?

Başarı konusunda hastanın yakın ve uzak çevresi iyi bir kriterdir. Ameliyat lan hastamın yakınları ya da tanıdıkları burun estetiği olmak için beni seçtiklerinde başarıyı yakaladığımı düşünüyorum.

Bir uzman olarak size göre burun estetiğinde önemli olan ne?

Fabrikasyon değil, kişiye özel sonuçlara ulaşmak önemli. Kişilere özel planlama yapıyoruz. Hastalar kendi burnunun özelliklerini ve burnuna ait zorlukları anlamalıdır. Terzi ne kadar iyi olursa olsun kumaşa göre bir elbise dikecektir. Bu ameliyatı olabilmek için kemik gelişiminin tamamlanması gerekir. 16-17 yaş bu ameliyat için alt sınırdır.

Peki, ameliyat sonrası neler yapılıyor ve kaç gün istirahat edilmesi gerekiyor?

Ameliyatta bütün sorunları düzeltmeye yönelik girişimler yapılıyor. Ameliyat sonrası burun sırtına koyduğumuz kalıbı 7 gün sonra alıyoruz. 5. günde işinize dönebilir. 3.-4. Haftada tempolu egzersiz ve yürüyüşlere başlayabilirsiniz.

İdeal bir burun nasıl olmalı?

Güzel Görünen ameliyat yapılmış olduğu fark edilmeyecek kadar doğal duran, nefes problemi olmayan ideal burundur.

Estetik burun ameliyatı nasıl yapılır ve ne kadar sürer?

Estetik burun ameliyatı genel anestezi veya sedasyon eşliğinde lokal enestezi uygulanarak yapılır. Estetik burun ameliyatı genellikle bir buçuk-iki saat sürer.

Ameliyat sonrası hastayı neler bekliyor ve olumsuzlukları önlemek için kişi neler yapmalı?

Burun estetiği ameliyatınızdan sonra ilk 24 saat boyunca yüzünüzü şişmiş hissedeceksiniz, burnunuzu ve başınızda hafif ağrınız olabilir. Bütün bunlar basit ağrı kesici tabletlerle kontrol altına alınır. İlk gün için başınız yüksekte olacak şekilde yatakta yatmayı öneriyoruz. Şayet burun içinde tampon varsa, birkaç gün sonra alınacak ve kendinizi çok rahat hissedeceksiniz. Tamponların alınması sırasında hiçbir şekilde canınız yanmıyor. Birinci haftanın sonunda tüm pansumanlar ve burnunuzun üzerindeki alçı atel alınmış oluyor. Şişlik ve morlukların çoğu ilk hafta sonunda kaybolacaktır. Soğuk kompres uygulaması şişmeyi azaltacak ve kendinizi biraz daha iyi hissetmenizi sağlayacaktır. Sizin cerrahınızdan başka hiç kimsenin fark edemediği çok az bazı şişlikler birkaç ay boyunca kalacaktır. Estetik burun ameliyatı olan hastaların çoğu iki gün içerisinde ayağa kalkıp dolaşırlar ve ameliyattan bir hafta sonra okula veya iş hayatına dönebilirler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Sağlık