Trabzon'daki vatandaşlar DİKKAT!

Trabzon'da 22 Ağustos Pazartesi gününden itibaren Merkezi Hastane Randevu Sisteminin (MHRS) uygulanmaya başlayacağı bildirildi.Trabzon Sağlık İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Sağlık Bakanlığının, Türkiye'de daha etkin ve verimli bir şekilde vat

Trabzon'daki vatandaşlar DİKKAT!

Trabzon'da 22 Ağustos Pazartesi gününden itibaren Merkezi Hastane Randevu Sisteminin (MHRS) uygulanmaya başlayacağı bildirildi.

Trabzon Sağlık İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Sağlık Bakanlığının, Türkiye'de daha etkin ve verimli bir şekilde vatandaşların sağlık hizmetlerine ulaşabilmesi amacı ile Sağlıkta Dönüşüm Projesi'ni hazırladığı belirtildi.

Bu proje kapsamındaki çalışmaları büyük ölçüde gerçekleştirdiği ve bu zincirin en önemli halkalarından biri olan MHRS'yi 2011 yılında hayata geçirdiği kaydedilen açıklamaya, şöyle devam edildi:

''MHR, vatandaşların Sağlık Bakanlığına bağlı 2. ve 3. basamak hastaneler ile Ağız ve Diş Sağlığı Merkezleri için 182 MHRS Çağrı Merkezini arayarak canlı operatörlerden kendilerine istedikleri hastane ve hekimden randevu alabilecekleri bir uygulamadır. MHRS'nin amacı hastanelerde daha iyi bir kaynak planlanması yapılarak vatandaş/hasta memnuniyetinin artırılması, hastanelerde kuyrukların azaltılması, hastanelerde kaynak kullanımının ve dağıtımının ölçülmesi suretiyle sağlık hizmetleri sunumunun, verim ve kalitesinin artırılması, MHRS verileriyle, sağlık politikaları geliştirilmesine yardımcı olunmasıdır.''

MHRS uygulamasından randevu almak için 182 numaralı Sağlık Bakanlığı MHRS Çağrı Merkezi aranarak çağrıyı karşılayan asistan aracılığıyla randevu alınabildiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Sağlık Bakanlığı MHRS portalı kullanılarak internet üzerinden istenilen hastane ve hekimden randevu alınabilmektedir. İnternet üzerinden alınan randevu ücretsizdir. En erken 1 gün sonrası için randevu alabilirsiniz. Şu anki zamandan en erken 30 dakika sonrası için randevunuzu değiştirebilirsiniz. Örneğin, şu anda saat 11.00 ise değişiklik yapmak istediğiniz randevunuz o gün 11.30'dan sonra olmalıdır. Bir sağlık kurumunun belli bir polikliniğinden, bir gün içinde en fazla bir randevu alabilirsiniz. Bir günde bir sağlık kurumundan en fazla 2 farklı poliklinikten randevu alabilirsiniz.''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Sağlık