Trabzon'da yatalak hastaya bakım

Törene Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon İl Sağlık Müdürü Dr. Kemal Süleyman ve sağlık çalışanları katıldı.Törende konuşan Vali Dr. Recep Kızılcık, 9 yıl öncesine kadar bu tür projelerin düşü

Trabzon'da yatalak hastaya bakım

Törene Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon İl Sağlık Müdürü Dr. Kemal Süleyman ve sağlık çalışanları katıldı.

Törende konuşan Vali Dr. Recep Kızılcık, 9 yıl öncesine kadar bu tür projelerin düşünülmesinin bile mümkün olmadığını belirterek, şuanda bu projeyi hayata geçirmenin hazzı içerisinde olduklarını söyledi. Vali Kızılcık, sağlıkta yapılan yatırımların devletin vatandaşlarına verdiği önemin göstergesi olduğunu kaydederek, “Sağlık alanında devletimiz halkımıza yakışır hizmet sunmak için dünyadaki çağdaş uygulamaların hemen hemen hepsini sunmanın gayreti ve arayışı içerisinde. Buda insanına devletin verdiği önemin göstergesidir. Yatağa bağımlı hasta vatandaşlarımızın hastanelere gelmeden 9 ambulansla hizmet verilecek Ambulans sayımız kısa sürede 20’ye çıkacak. Mesai saatleri içerisinde önceden teşhisleri konulmuş kronik haslığa sahip vatandaşları evlerine giderek sağlığa kavuşmalarına yardımcı olacağız. 9 yıl öncesine bakıldığında bu tür hizmetlerin düşünülmesi mümkün değilken şuanda hizmete sunulmasının hazzı içerisindeyiz. Yaklaşık bir buçuk ay önce yine Trabzon’umuzda da sağlık alanında bir ilki gerçekleştirerek Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Cumartesi günleri de sabah 08.00 ile 15.00 arasında 15 branşta poliklinik hizmetleri vermeye başladık. Hafta içerisinde yoğun çalışma temposundan dolayı hastaneye gitme zamanı bulamayan değerli vatandaşlarımızın Cumartesi günüde bu hizmetlerden faydalanması sağlanıyor. Bende hafta içi ve hafta sonu demeden çalışan sağlık personellerine teşekkür ediyorum” dedi.

Sağlık Bakanlığı eski Müsteşarı ve Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ise yaptığı konuşmada “Türkiye şuan da başlatılacak olan hizmetle büyük bir adımı daha Sağlık Bakanlığı ile atmış oluyor. Sağlık Bakanlığı’nın daha önce içinde bulunmuş bir arkadaşınız, bir çalışanınız olarak birlikte vermeye gayret edeceğimiz büyük bir hizmetten gurur duyuyoruz” diye konuştu.

Sağlık İl Müdürü Dr. Kemal Süleyman ise “Evde sağlık hizmetlerinin etkin ve sağlıklı bir şekilde sürdürülebilmesi için vatandaşlarımızdan bu hususa özellikle dikkat etmelerini istiyoruz. Evde sağlık hizmetleri yatağa bağımlı hastalara mesai saatleri içerisinde randevulu sunulan bir hizmet olarak acil durumlarda 112’nin aranmasını istiyorum. Bu hizmetin etkin, kaliteli bir şekilde sürdürülebilmesi için bu şart. Hizmetlerimiz Of, Sürmene, Araklı, Akçaabat, Vakfıkebir Devlet Hastaneleri ve merkezimizdeki 5 Hastanemizde verilecektir” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Sağlık