Trabzon'da “Sürücü davranışlarını Geliştirme Eğitimi”

 Çevre Sağlı Trabzon İl Müdürü Köksal Hamzaoğlu Ruh sağlığı bozuk olan hastaların takibi ve Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanelerine sevki ilgili organizasyon sağladıklarını ifade etti. Hamzaoğlu, “ Çocuk Koruma Kanunu kapsamında hakkında sağlık tedbiri ka

Trabzon'da “Sürücü davranışlarını Geliştirme Eğitimi”

 

Çevre Sağlı Trabzon İl Müdürü Köksal Hamzaoğlu Ruh sağlığı bozuk olan hastaların takibi ve Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanelerine sevki ilgili organizasyon sağladıklarını ifade etti. Hamzaoğlu, “ Çocuk Koruma Kanunu kapsamında hakkında sağlık tedbiri kararı verilen çocukların çocuk psikiyatrisi polikliniklerinde takip ve tedavisi yaptırılmaktadır.”dedi.

Hamzaoğlu, “Alkollü araç kullanmak sebebiyle ikinci kez ehliyetine el konulan sürücülere düzenli olarak “Sürücü davranışlarını Geliştirme Eğitimi” verilmektedir. Toplumsal bir sorun olan “Kadına Yönelik Şiddet” konusunda halkı ve sağlık personelini bilinçlendirmek amacıyla eğitim verilmekte ve bu konuda sivil toplum kuruluşlarının çalışmalarına destek verilmektedir.”söyledi.

Halkın dikkatini çekmek, özel günleri hatırlatmak ve önemli görülen konularda bilgi aktarmak için belirli aralıklarla basın bildirileri yayınlandığını söyleyen Hamzaoğlu,” Halka ve öğrencilere hayatımızda karşılaşabileceğimiz yoğun stres faktörlerinin etkisini azaltma, öfkemizi kontrol etme, iletişim kurma, ruh sağlığımızı koruma gibi konularda eğitimler düzenlenmekte ve afiş ve broşürler hazırlanmaktadır. “şeklinde konuştu 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler