Trabzon'da saldırıya tepki!

Trabzon Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Yakup Arslan ile Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tevfik Özlü, Farabi Hastanesinde bir doktorun hasta tarafından sopayla dövülerek yaralanmasına ve sağlık çalışanlarına yönelik

Trabzon'da saldırıya tepki!

Trabzon Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Yakup Arslan ile Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tevfik Özlü, Farabi Hastanesinde bir doktorun hasta tarafından sopayla dövülerek yaralanmasına ve sağlık çalışanlarına yönelik benzer olaylara tepki gösterdi.

Prof. Dr. Arslan ve Prof. Dr. Özlü, dün muayene olmak için KTÜ Farabi Hastanesi Dahiliye Servisi'ne gelen hasta Osman Ö'nün (60), muayene edilmediği iddiasıyla tartıştığı araştırma görevlisi bayan doktor C.G'yi, aralarında çıkan tartışmada hakaret edip, sopayla vurarak yaralaması olayıyla ilgili olarak, hastanenin Başhekimlik katındaki toplantı odasında basın toplantısı düzenledi. 

Prof. Dr. Özlü, hasta Osman Ö'nün muayene olmak için geldiği hastanede tartıştığı doktor C.G'ye ağza alınmayacak hakaretler ettikten sonra sopayla başına vurmaya çalıştığını, bu sırada kolunu kaldırarak kendini korumaya çalışan C.G'nin yaralandığını ileri sürdü. 
Doktor C.G'nin kolunun atelle bağlandığını, rapor aldığını ve psikolojisinin de bozulması nedeniyle çalışamaz hale geldiği ifade eden Özlü, C.G'nin, kendisine saldıranOsman Ö'yü Cumhuriyet savcılığına şikayet ettiğini anlattı.
Doktorlara ve sağlık çalışanlarına yönelik bu tür davranışların doğru olmadığını belirten Özlü, ''Biz doktorlar da hatasız olmayabiliriz ama doktorlar da insan, zor şartlarda çalışıyorlar. Çok sayıda hastaya bakıyorlar. Eğer doktorun bir kusuru varsa hasta ya da yakını savcılığa ya da bize şikayetçi olabilir. Biz doktorun bir kusuru varsa zaten gerekeni yapıyoruz. Ancak herkes bu tür olaylarda cezayı kendisinin kesmeye çalışmaması lazım. Bunu doğru bulmuyoruz ve arkadaşımıza yönelik saldırıyı kınıyoruz'' dedi.
Prof. Dr. Arslan da doktor C.G'ye saldıran kişinin, doktor arkadaşlarına saldırmasına rağmen olaydan yaklaşık 1 saat sonra aynı hastanede muayene edildiğine işaret ederek, ''Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet giderek artmaktadır. Hemen her gün, her bölgede sağlık çalışanları fiziki veya psikolojik şiddete maruz kalmaktadır'' dedi.
Bu tür olayların nedenlerinin eğitimsizlik, sağlıkçıların gerekenden çok fazla hastaya bakması olduğunu, sağlık sisteminin üst düzey yöneticilerinin sağlık çalışanları ile ilgili olumsuz demeçler vermesi, sistemdeki olumsuzlukların sorumlusunun haklarından hiç bahsedilmeyen sağlık çalışanları olarak gösterilmesi, doktorların aldıkları ücretlerin fazla olduğu ve 'paradan başka bir şey düşünmüyorlar' izlemini verilmesi ve bazı dizilerde olduğu gibi hekimlik mesleğinin ''Dallas'' dizisi gibi tanıtılması olduğunu anlattı.
Çalışma ortamlarındaki güvenliğin yetersiz olması ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin ölüm ve yaralanma olmaması halinde cezasız kalmasının da kendilerine yönelik şiddeti körüklediğini söyleyen Arslan, şunları kaydetti:
''Her an şiddete maruz kalma tehlikesi ile karşı karşıya kalan ve sahipsizlik duygusu içinde olan hiç bir meslek grubundan gerçek verimi almak mümkün değildir. Bundan en büyük zararı görecek olan halkımızdır. Teröristlere dahi şiddetin yasak olduğu ülkemizde çalışanlara uygulanan şiddetin neredeyse normal bir eylem olarak kabul edilmesi acıdır. Hekimlik mesleği eğitiminden iş hayatına atılma aşamasına kadar her safhasında pek çok zorluğu taşıyan meslektir. Sağlık çalışanlarına yönelik bu tür saldırıları kınıyoruz''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler