Trabzon'da kansere yeni yöntem

Trabzon'da "Kanser Haftası" etkinliği çerçevesinde Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde yer alan Radyoaktif İyot Odası, AK Parti Trabzon Milletvekili ve TBMM Sağlık, Aile Çalışma ve Sosyal İşleri Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Cevdet Erdöl

Trabzon'da kansere yeni yöntem

Trabzon'da "Kanser Haftası" etkinliği çerçevesinde Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde yer alan Radyoaktif İyot Odası, AK Parti Trabzon Milletvekili ve TBMM Sağlık, Aile Çalışma ve Sosyal İşleri Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Cevdet Erdöl ve Trabzon Vali Yardımcısı Orhan Eyövge'nin katılımıyla açıldı.

Açılış öncesi hastanenin konferans salonunda yapılan konuşmalarda iyot odasının bölgede çok önemli bir ihtiyacı karşılayacağı ifade edildi. Hastane Başhekimi Prof. Dr. Ekrem Algün, Onkoloji Servisi’nde hastaların ileri teknoloji ile dünya standartları ölçüsünde tedavi edildiğini ifade ederek "Daima bir ilerisini düşünen Onkoloji ekibimiz ileri teknoloji ile dünya standartlarında tedavi yaparken hastalarımızın hayat kalitesini de yükseltmek için uğraşmaktadır. Gelişen teknoloji ve erken tanı yöntemleriyle artık çoğu kanserde kür sağlanmakta ve hastalarımızda tedavi yan etkileri azalmaktadır. Bu sayede hastalarımız kendilerini güçlü ve iyi hissetmekte, kişisel bakımlarını ve sosyal ilişkilerini sürdürebilmektedir. Yani standart yaşamlarından kopmadan tedavi olabilmektedirler. Kanser tedavisi kadar önemli olan bu konular hastalarımızın fiziksel ve psikolojik durumları için çok önemlidir" dedi.

Prof. Dr. Cevdet Erdöl ise Radyoaktif İyot Odası’nın sadece bölgeye değil çevre ülkelerin hastalarını da hizmet vereceğini belirterek "Kanser, gerçekten problemli bir hastalık. Bu meyanda baktığımız zaman Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi, her ne kadar ismi Onkoloji hastanesi olarak anılmasa da Onkoloji hastanelerin yaptığı tüm tedavileri yapabilecek bir konuma geldi. Burada eksiğimiz olan geçtiğimiz dönemlerde tamamlamaya başladığımız radyoterapi, radyasyon onkolojisiyle ilgili eksiklerimiz vardı. Ancak bugün gelinen noktada çoğu eksikler giderilerek Trabzon'da mükemmel bir radyoterapi merkezi oluşturuldu. Sadece Trabzon adına değil, çevre illerimiz ve çevre ülkeler adına da bu tedavi imkanlarına hem talibiz hem de oralardan hastalar bekliyoruz. Özellikle Gürcistan'dan bu radyoaktif iyot merkezini bekleyen hastalar var. Emeği geçen meslektaşlarımıza herkese tek tek teşekkür ederim" diye konuştu.

Plaket takdiminin ardından "Radyoaktif İyot Odası" açılışı yapıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Sağlık