Trabzon'da kanser yürüyüşü

Trabzon'da toplumu meme kanserine karşı bilinçlendirmek amacıyla 'Meme Kanseriyle Mücadele Yürüyüşü' yapıldı.Kanser Erken Teşhis ve Eğitim Merkezi (KETEM) tarafından düzenlenen yürüyüş saat 12.00'de Atapark mevkiinden başladı. KETEM üyesi yaklaşık 50 kadı

Trabzon'da kanser yürüyüşü

Trabzon'da toplumu meme kanserine karşı bilinçlendirmek amacıyla 'Meme Kanseriyle Mücadele Yürüyüşü' yapıldı.

Kanser Erken Teşhis ve Eğitim Merkezi (KETEM) tarafından düzenlenen yürüyüş saat 12.00'de Atapark mevkiinden başladı. KETEM üyesi yaklaşık 50 kadın, 'umut balonları' adını verdikleri pembe balonlarla, Atatürk Alanı Meydan Parkı'na kadar, alkış ve sloganlarla eşliğinde broşür dağıtarak yürüdü. Bir konuşma yapan dernek üyelerinden hemşire Semra Ofluoğlu, diğer kanser türlerinde olduğu gibi meme kanserinde de erken teşhisin çok önemli olduğunu belirtti. Ofluoğlu, "Hiçbir yöntem kişinin kanser olmasını engelleyemese de yapılan çalışmalar meme ve rahim ağzı kanserine bağlı ölümlerin azaldığını ortaya koyuyor. KETEM'de, şikayetçi olsun olmasın, 50-65 yaş arası kadınlara meme kanseri, 30-65 yaş arası kadınlara da rahim ağzı kanseri taraması ücretsiz olarak yapılmaktadır. Özellikle kadınların 40'lı yaşlardan sonra düzenli olarak kontrollere gitmesi gerekmektedir. Meme kanserinde erken teşhis için 20-35 yaş arasındaki tüm kadınların en az ayda bir kez kendi kendine muayene yapması gerekiyor" diye konuştu.

Grup daha sonra dağıldı. -

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler