Trabzon'da hastanelere 8 kadro verildi

Haber61 – Haber Servisi - Sağlık Bakanlığı ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi arasında, sağlık tesislerinin ortak kullanımı ve kurumlar arası iş birliği yapılmasını kapsayan Afiliasyon Protokolü’nün imzalanması sonrası Eğitim ve Araştırma hastanelerine akad

Trabzon'da hastanelere 8 kadro verildi

Haber61 – Haber Servisi - Sağlık Bakanlığı ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi arasında, sağlık tesislerinin ortak kullanımı ve kurumlar arası iş birliği yapılmasını kapsayan Afiliasyon Protokolü’nün imzalanması sonrası Eğitim ve Araştırma hastanelerine akademik kadrolar verilmeye başlandı.

İmzalanan Afiliasyon Protokolü kapsamında yer alan Trabzon Kanuni Eğitim Ve Araştırma Hastanesi ve Trabzon Ahi Evren Göğüs Kalp Ve Damar Cerrahisi Eğitim Ve Araştırma Hastanesi’ne ilk planda toplam 8 akademik kadro tahsis edildi.

Tahsis edilen kadroların dağılımı şöyle; Trabzon Kanuni Eğitim Ve Araştırma Hastanesi,

Doçent Doktor Kadrosu:2, Yardımcı Doçent Doktor Kadrosu:1, Trabzon Ahi Evren Göğüs Kalp Ve Damar Cerrahisi Eğitim Ve Araştırma Hastanesi, Doçent Doktor Kadrosu:3, Yardımcı Doçent Doktor Kadrosu:2

Kadrolarla alakalı açıklama yapan Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Cevdet Erdöl “2015 yılında Sağlık Bakanlığı ve Sağlık Bilimleri Üniversitemiz arasında imzaladığımız protokolle 55 eğitim ve araştırma hastanesi, aynı zamanda üniversite hastanesi statüsü kazandı.

Tecrübe paylaşımına olanak sağlayan protokol, uygulamalarda kolaylık ve bir dizi yenilik getiriyor. Buna göre, üniversitemizin öğretim üyeleri Sağlık Bakanlığı hastanelerinde hizmet sunabilecek. Sağlık Bakanlığı hastanelerinde görevli profesör ve doçentler de Sağlık Bilimleri Üniversitesi kadrolarına atanabilecek. Eğitim ve araştırma hastaneleri, eğitim ve hizmet sunumu standartları açısından daha güçlü hale gelecek.

Bu bağlamda Trabzon Kanuni Eğitim Ve Araştırma Hastanesi ve Trabzon Ahi Evren Göğüs Kalp Ve Damar Cerrahisi Eğitim Ve Araştırma Hastanesi’ne ilk planda toplam 8 akademik kadro tahsis ettik. Bunun devamı da gelecek. Hedefimiz ülkemizi dünyanın sağlık üssü haline getirmek” açıklamasında bulundu.

İlgili kadrolara başvuru şartları Sağlık Bilimleri Ünitesi’nin web sitesi www.sbu.edu.tr üzerinden yapılabiliyor.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler