Trabzon'da ebeler anıldı!

Trabzon’da gerek devlet hastanelerinde gerekse özel hastanelerde görev yapan bir grup ebe, bu sabah Trabzon Valiliği önünde düzenlenen Dünya Ebeler Günü ile ilgili törene katıldı. Törende Atatürk Anıtı’na konulan çelenk ve saygı duruşunun ardından İstikla

Trabzon'da ebeler anıldı!

Trabzon’da gerek devlet hastanelerinde gerekse özel hastanelerde görev yapan bir grup ebe, bu sabah Trabzon Valiliği önünde düzenlenen Dünya Ebeler Günü ile ilgili törene katıldı.

Törende Atatürk Anıtı’na konulan çelenk ve saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okunurken, törene katılan ebeler adına Akçaabat Toplum Sağlık Merkezi’nde görevli ebe Fatma Üçüncü, bir konuşma yaptı. Sağlık hizmetinin vazgeçilmez elemanlarından olan ebe mesleğinin önemine dikkat çekmek için, dünyada ve ülkemizde her yıl 21-28 Nisan Ebeler Haftası ve 5 Mayıs Dünya Ebeler Günü olarak kutlandığını belirten Üçüncü “Ebelik tarihin en eski mesleklerinden biridir ve ebelerimiz yurdumuzun her köşesinde, köylerde, kentlerde ve çoğu zaman zor şartlar altında halkımıza hizmet vermektedir. Ana Çocuk Sağlığı hizmetleriyle birlikte doğum öncesinde, doğum esnasında ve doğum sonrası dönemde anneye ve bebeklere bakım hizmetleri veren ebelik yeni bir canlının dünyaya gelmesine yardımcı olmak doğum ağrısı çeken bir annenin acısını dindirmek ve aileye istek ve özlemle beklenen birinin katılımını sağlamakla toplum içinde saygın bir yere sahiptir. Ağır fedakarlıklar içerisinde görev ve sorumluluklarını yerine getirmeye çalışan ebeler, sağlık sistemimizin vazgeçilmez unsurlarından biridir” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Sağlık