Trabzon'da domuz gribi var mı

Sağlık il müdür yardımcısı Köksal Hamzaoğlu Veliler okullardaki çocukları için panik yapmasın Trabzon'da salgın yok. TRABON'DA VAKAYA RASTLANMADI Domuz Gribi başta İstanbul olmak üzere çeşitli illerde okulların tatil olmasına neden olurken, Trabzon Sağlık

Trabzon'da domuz gribi var mı

Sağlık il müdür yardımcısı Köksal Hamzaoğlu Veliler okullardaki çocukları için panik yapmasın Trabzon'da salgın yok.

 

TRABON'DA VAKAYA RASTLANMADI

 

Domuz Gribi başta İstanbul olmak üzere çeşitli illerde okulların tatil olmasına neden olurken, Trabzon Sağlık il Müdürlüğü Trabzon'da şimdilik herhangi bir tehlike olmadığını açıkladı.

 

İl Sağlık Müdür Yardımcısı Doktor Köksal Hamzaoğlu,  Trabzon'da velilerin panik yapmasına gerek bir durum olmadığını söyledi.

 

Dr. Hamzaoğlu, haber61.net'e yaptığı açıklamada Trabzon'da şuana kadar hastalıkla ilgili bir vakaya rastlanmadığını ifade ederek,”Böyle bir şey olmadığı için okulda çocukları olan velilerin tedirgin olacağı bir durum yok. Böyle bir vaka olsa bizler zaten Milli Eğitim İl Müdürlüğü ile sürekli irtibat halindeyiz. Konu ile ilgili her türlü tedbirler alınıyor. Şuana kadar Trabzon'da ki  okullarda domuz gribi vakasına rastlanmadı. Böyle bir durum olsa .Milli Eğitim Müdürlüğü gerekli tedbirleri alır, biz de Sağlık İl Müdürlüğü olarak  açıklamayı yaparız. Şuana kadar bizi tedirgin edecek paniğe sürükleyecek bir  olayda yok.Veliler rahat olsun.Ama veliler çocuklarının bağışıklık sistemlerini güçlendirmek için imkanlar ölçüsünde gayret sarf etmeli. Çocuklarını hasta etmemek için ne gerekiyorsa evlerinde de önlem alsınlar”dedi.

 

VELİLER RAHAT OLSUN

Sağlık İl Müdür yardımcısı Dr. Köksal Hamzaoğlu, şuana kadar Domuz gribi vakası ile ilgili olarak Trabzon'da bir şikayete rastlanmadığını da sözlerine ekleyerek, "“Bakın öncelikle şikayeti olan hastalığın sendromlarını hissedenlerin, bize ya da bir sağlık kuruluşuna müracaat etmesi gerekiyor.  Ancak bizler sendromları  belli hastalıklarla ilgili değil de ancak gizli ve belirtisi olmayan hastalığın tespiti için  gider kan örnekleri alırız. Domuz gribi sendromları  belirli olan bir hastalık. Hasta olanlarda hastalığın sendromları ortaya çıkacağı için, hastaların kendisi sağlık kuruluşlarına  müracaat edecek. Dolayısıyla bizim  domuz gribi konusunda okullara gidip kan alıp tahlil yapmamıza gerek yok" diyerek şunları söyledi:

 

"Zaten bu konuda Sağlık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasındaki işbirliği sürüyor. Bakın her okulda domuz gribi hastalığı ile ilgili olarak bir eğitici öğretmen bulunacak. Oradaki bütün çalışmaları o eğitici öğretmen yapacak.Bizler de Sağlık il Müdürlüğü olarak, Milli Eğitimce belirlenen bu öğretmenlerini eğitimlerini sağlayacağız. Zaten bu çalışma başlatıldı ve bu öğretmen arkadaşlarımızın eğitimleri sürüyor.Trabzon'da herhangi bir tehlike yok şuana kadar da hastanelere gelen bir vaka yok. Okulda çocukları olan velilerin gönlü rahat olsun"

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler