Trabzon'da aşı dağıtımı başladı

Domuz gribi aşısı, 81 ilin sağlık müdürlüklerine gönderildi. Trabzon Sağlık İl müdürlüğü Trabzon'a gönderilen Domuz Giribi aşılarının hastahane ve sağlık ocaklarına dağıtımına başladı. Trabzon'da Domuz gribi aşısı uygulaması yarın sabahtan itibariyle başl

Trabzon'da aşı dağıtımı başladı

Domuz gribi aşısı, 81 ilin sağlık müdürlüklerine gönderildi. Trabzon Sağlık İl müdürlüğü Trabzon'a gönderilen Domuz Giribi aşılarının hastahane ve sağlık ocaklarına dağıtımına başladı.

Trabzon'da Domuz gribi aşısı uygulaması yarın sabahtan itibariyle başlayacak.

Trabzon Sağlık İl Müdürlüğü tarafından yarın düzenlenecek basın toplantısıyla aşının tanıtı mı yapılacak ve uygulamayla ilgili vatandaşlar bilgilendirilecek..

Öğrencilerin aşılanmasına ise ay sonunda başlanacak. Çocuğuna aşı yapılmasını istemeyen velinin çocuğu ise aşılanmayacak.

Aşıların içinde, etki artırıcı özelliği nedeniyle tartışmalara neden olan “adjuvan” maddesi de olacak. Hamileler için, aralık ayında Türkiye'de olması beklenen 'adjuvan'sız aşı kullanılacak. Sağlık personeli ve hacı adaylarının ardından, hamileler, 6-35 aylık bebekler, kritik alanlardaki görevliler, bağışıklığı zayıf kronik hastalar, 65 yaş üstü kişiler ile öğrenciler öncelikli aşılama gruplarını oluşturacak.

KİMLER AŞI YAPTIRMAMALI ?
Altı aydan küçük bebekler, gebeliğinin ilk üç ayındaki kadınlar ile yumurtaya alerjisi olanlara aşı yapılmaması gerektiği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Sağlık