Trabzon'da ambulans açıklaması

Trabzon Sağlık Müdürlüğü, ambulansla yapılan hasta nakillerinin Acil Sağlık Hizmetleri Yönetmeliği'nde belirtilen kriterler doğrultusunda yürütüldüğünü bildirdi.Konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, acil sağlık hizmeti gerektiren hastalar ile hastaned

Trabzon'da ambulans açıklaması

Trabzon Sağlık Müdürlüğü, ambulansla yapılan hasta nakillerinin Acil Sağlık Hizmetleri Yönetmeliği'nde belirtilen kriterler doğrultusunda yürütüldüğünü bildirdi.

Konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, acil sağlık hizmeti gerektiren hastalar ile hastanede randevusu olan yatalak durumdaki hastaların, ambulanslarla hastanelere nakledildiği belirtildi.

Açıklamada, ambulans naklinin hastanın doktoru tarafından sevk işleminin resmi olarak bildirilmesi sonrasında gerçekleştirildiği ifade edilerek, şunlar kaydedildi:

"Acil Sağlık Hizmetleri Yönetmeliği 19. maddesine göre ise 'Merkez, topladığı bilgiler ışığında, talebin acil sağlık hizmeti gerektirip gerektirmediğini değerlendirir. Değerlendirme yetkisi çağrıyı alan tabibe aittir. Tabip, talebin acil sağlık hizmeti gerektirmediğine kanaat getirir ise talebi reddetme yetkisine sahip olup, bu takdirde talebin nasıl karşılanabileceğini bildirmekle yükümlüdür' şeklinde ifade edilmiştir. Yukarıdaki açıklamalar doğrultusunda evden - eve çeşitli sebeplerle nakledilmesi gereken şahısların durumu acil sağlık hizmeti ve acil sağlık ambulansı hizmeti gerektiren bir ihtiyaç olmayıp, taşıma faaliyeti kapsamında değerlendirilmektedir."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Sağlık