Trabzon'da "14 Mart Tıp Bayramı"

Etkinlik çerçevesinde meslekte 40 ve 25 yılını dolduran doktorlar plaketle onurlandırılırken, yapılan konuşmalarda hekimlerin sıkıntıları dile getirildi. Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'nde düzenlenen törene Rektör Prof.

Trabzon'da "14 Mart  Tıp Bayramı"

Etkinlik çerçevesinde meslekte 40 ve 25 yılını dolduran doktorlar plaketle onurlandırılırken, yapılan konuşmalarda hekimlerin sıkıntıları dile getirildi.

 

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'nde düzenlenen törene Rektör Prof. Dr. İbrahim Özen, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Karaburun hazır bulunurken, yapılan konuşmalarda hekimlik mesleğinin önemine vurgu yapıldı.

 

KTÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özen, yaptığı konuşmada üniversite hastanelerinin rutin sağlık hizmeti vermekle yükümlü olmadığını belirterek tam gün yayasıyla da ilgili endişelerini dile getirdi. Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özen, yaptığı konuşmada "Üniversite hastaneleri, rutin sağlık hizmeti vermekle yükümlü değildir. Asli görevi eğitim-öğretim faaliyetlerinde bulunmak, bilimsel araştırmalar yaparak bunları yayınlamaktır. Bu kaos ve çift başlılık ortamında üniversite hastanelerinin asli görevlerini yerine getiremeyeceği şüphesizdir. Üniversite hastanelerine üstelik aba altından sopa gösterilmekte, yatırım ve planlama taleplerinin uygun bulunamayabileceği ifade edilmektedir. Misyon ve vizyonu farklı kurumların, farklı kaynak ve farklı amaçlarla oluşturulmuş birimlerin, yönetmenlik birleştirilmesi ve bir elden yürütülmesi aslında hukuken de olası değildir. Çünkü yıllardır farklı amaçlar ve planlamalar doğrultusunda, özel bütçe, bağışlar ve döner sermaye kaynaklarıyla gelişmiş devasa kurumların, bir yönetmelikle başka bir kuruma devredilmesi makul değildir ve bu yönetmenliğin bir de yasal dayanağı konumca yoktur. Bugün tam gün yasasına bağlı kaoslar bulunmakta ve hekimler ve yönetimler olarak da tereddüt ve belirsizliklerin yaşandığı bir süreçten geçmekteyiz. Şahsen tam gün sağlık uygulamasından yana olduğumu ancak yasada eksik olan ve düzeltilmesi gereken bazı hususlar var olduğunu, sağlık harcamalarının tedaviden ziyade sağlığı korumaya yönelik unsurlara harcanmasının ülke ekonomisi için daha doğru olduğunu düşünüyor" dedi.

 

Trabzon Tabib Odası Başkanı Prof. Dr. Yakup Aslan ise sağlık politikasında yapılan yeniliklerden övgü ile söz ederken hekimlerin sıkıntılarını dile getirerek doktorluk mesleğine saygı duyulmasını istedi. Aslan, tam gün yasasıyla ilgili de eleştirilerde bulunurken, bazı ilaçların reçeteye uygulanıp uygulanmama konusunun hekimleri zor durumda bıraktığını anlattı. Aslan, devletin yetkili organlarının sağlıkla ilgili alacağı kararlarda doktorlara danışmasının uygun olacağını ifade ederek meslekte 40 ve 25 yılını dolduran hekimlere hizmetlerinden ötürü teşekkür etti.

Kendisi de bir doktor olan eski Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ise yaptığı konuşmada doktorlara saygı gösterilmesini isterken, çok zor bir mesleği icra ettiklerini anlattı.

 

Konuşmaların ardından meslekte 40 ve 25 yılını dolduranlara plaket takdim edildi.

Meslekte 25 yılını dolduran Trabzon Özel YıldızlıGüven Hastanesi Genel Müdür ve Tıbbı Direktör Opr.Dr. Yusuf Aşık'a plaketini Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Sağlık