Trabzon Halk Sağlığı Müdürlüğü'nden uyarı: "Aşırıya kaçmayın"

Trabzon Halk Sağlığı Müdürlüğü Kurban Bayramında beslenmeye dikkat edilmesi konusunda uyardı.

Trabzon Halk Sağlığı Müdürlüğü'nden uyarı: "Aşırıya kaçmayın"

Trabzon Halk Sağlığı Müdürlüğü, vatandaşları Kurban Bayramı'nda beslenmelerine dikkat etmeleri konusunda uyardı. 
 

Trabzon Halk Sağlığı Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Kurban Bayramı'nda şeker ve şekerli besirnlerin yanında et tüketiminin de artacağı belirtildi.

Özellikle şişmanlık, yüksek tansiyon, kalp-damar, mide ve şeker hastalığı olan kişilerin beslenmelerine dikkat etmesi gerektiği vurgulanan açıklamada, "Geleneksel olarak bayramda ikram edilen şeker, çikolata, börek ve baklava gibi gıdalar kan şekerini hızla yükselten, enerji içeriği yüksek gıdalardır. Bu gıdaları bayramda birdenbire sık tüketmek sindirim sistemi problemlerine ve kan şekerinin hızlı yükselmesine neden olarak çeşitli rahatsızlıklara yol açabilir. Bu nedenle bayram ziyaretlerinde sunulan ikramlara dikkat edilmeli, aşırıya kaçılmamalı, yeterli ve dengeli beslenme ilkeleri unutmamalıdır. Mümkün olduğunca bayram ziyaretlerine yürüyerek gidilmesi tercih edilmelidir." denildi.

Yeni kesilmiş hayvanların etlerindeki sertliğin hem pişirmede hem de sindirimde zorluğa yol açtığı belirtilerek, özellikle mide ve bağırsak hastalığı olan kişilerin kurban etlerini hemen tüketmemesi, buzdolabında birkaç gün beklettikten sonra, haşlama veya ızgarada pişirme yöntemiyle pişirerek tüketilmesi gerektiği kaydedildi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Sağlık