Trabzon Farabi'de bir ilk!

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi bünyesinde yer alan Tüp Bebek Merkezi’nde ilk tüp bebek dünyaya geldi.Konuyla ilgili KTÜ Rektörlüğü’nden yapılan açıklamada, merkezin açıldığı ilk günlerde yapılan tüp bebek işlemi ile geb

Trabzon Farabi'de bir ilk!

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi bünyesinde yer alan Tüp Bebek Merkezi’nde ilk tüp bebek dünyaya geldi.

Konuyla ilgili KTÜ Rektörlüğü’nden yapılan açıklamada, merkezin açıldığı ilk günlerde yapılan tüp bebek işlemi ile gebe kalan Şafak Çifti’nin muratlarına ererek Berra ismini verdikleri bebeklerine kavuştuğu belirtildi. Böylelikle Berra Şafak, Farabi Tüp Bebek Merkezi’nin ilk bebeği olma ünvanını da kazandı.

KTÜ Rektörlüğü’nden yapılan açıklamada, "2010 yılı Temmuz ayında kurulan Üniversitemizin Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi Tıp Bebek Merkezi, yaklaşık 800 metrekare alana yayılmış modern yapısı ile çocuk sahibi olmak isteyen çiftlere hezmet vermektedir. Merkez kamu hastanesi bünyesinde açılmış olması dolayısıyla ticari kaygılardan yoksun olarak hizmet kalitesini temel amaç edinmiş olup devlet güvenceli tüp bebek tedavisi uygulamaktadır. Ülkemizde 'akademik alanda tüp bebek' sunan az sayıda merkezlerden birisidir. Farabi Tüp Bebek Merkezi Ekibini Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalından Doç. Dr. Mesut A. Ünsal, Doç. Dr. Süleyman Güven, Üroloji Anabilim Dalından Prof. Dr. Rasin Özyavuz, Histoloji ve Embriyoloji Anabilim Dalından Şebinkarahisarlı hemşerimiz Prof. Dr. Ersan Odacı ve Doç. Dr. Esin Yuluğ, Biologlar Özkan Yıldırım ve Buket Tuna, Hemşireler Ülkü Akbaş ve Tuğba Uzun, Teknisyenler Uğur Ergenç ve Özgül Aydın, sekreterler Nevrim Tuba Tan ve Leyla Hisoğlu oluşturmaktadır. Farabi Tüp Bebek Merkezi'nde, merkezin güçlü teknolojik alt yapısı ile tüp bebek tedavisinde uygulanan tüm işlemler yapılmaktadır. Merkezde devletin talep ettiği ücretin dışında herhangi bir ücrette talep edilmemektedir" denildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler