Trabzon bu habere dikkat!

“Yeni uygulamada T.C. kimlik numarasının yanında nüfusa kayıtlı olduğu il/ilçe, cilt no gibi herkes tarafından bilinemeyecek özel bilgilerin girilmesi gerekiyor. SOSYAL SİGORTALAR KURUMU'nun son zamanlarda sıkça kullanılan sistemlerinden bir olan SSK sorg

Trabzon bu habere dikkat!
“Yeni uygulamada T.C. kimlik numarasının yanında nüfusa kayıtlı olduğu il/ilçe, cilt no gibi herkes tarafından bilinemeyecek özel bilgilerin girilmesi gerekiyor. SOSYAL SİGORTALAR KURUMU'nun son zamanlarda sıkça kullanılan sistemlerinden bir olan SSK sorgulama ve 4A hizmet dökümü alma sistemi kullanımda. SSK sorgulama hizmet dökümü alma ekranı haberevet.com'da. Vatandaşlar sigortalarının yatıp yatmadığını bunun yanısıra, sigorta primlerinin ne kadar üzerinden yattığını SSKsorgulama prim ve hizmet dökümü bilgisi alma sistemi aktif edildi. Hizmet Dökmünü nasıl alacağınız bu haberin içinde detayları ile tarif edilmiştir. SSK sorgulama prim ve hizmet dökümü listesi. SGK Hizmet Dökümü almak için bazı bilgilerin girilmesi gerekiyor. SGK HİZMET DÖKÜMÜ Nasıl Alınır?
SSK SGK ŞİFRESİZ HİZMET DÖKÜMÜNÜ NASIL ALIRIM..
Çalışanların maaşlarının yanısıra gelir vergisi, işsizlik sigortası, sağlık sigortası (SSK primi) gibi kesintiler yapılıyor.Çalışanlar bu kesintilierden sonra maaşlarını alabilryorlar. Uzun yıllar boyunca SGK'ya kesilen SSK primler birikiyor. Sağlık güvencesi niteliğinde olan bu primler emeklilik sisteminin de temel taşarından. SSK prim sorgulama sayfası giriş. SSK prim sorgulaması nasış yapılır. Sigortanızın yatıp yatmadığını bu istemler üzerinden öğretnebilirsiniz. Maaşlar yükseldikçe sigorta SSK primlkeri de artıyo. Bu yüzden bazı işverenler işçilerin sigortalarını düşük rakamlar üzerinden yatırma yoluna gidiyorlar. Bunun önüne geçmek için herkes kendi primini internet üzerinden kontrol debilecek.
Türkiye' deki her çalışanan gerek ihtiyaç gerekse meraktan girip kontrol ettiği
SSK primlerinin açıklandığı siteye bu sayfan giriş yapabilirsiniz. SGK'nın hizmeti olan SSK Prim günü ve ücreti sorgulama ekranının ayrıntıları haberevet.com'da. Vatandaşlar TC Kimlik numaralarını sayfanın ilgili bölümüne yazarak sorgulama yapabilirler. SSK'nın sorgulaması yapılabilmektedir. Sosyal Güvenlik Kurumu bu verileri sadece sahıslara özel paylaşıyor. Başkası elinde verileri olmayan diğer bir kişinin SSK Primlerini icleme şansını bulamıyor. SGK prim sorgulama ekranı bu sayfadadır.
ŞİFRESİZ OLARAK SSK SORGULAMASI YAPABİLİR, SGK HİZMET DÖKÜMÜ ALABİLİRSİNİZ. AYRICA SSK SİCİL NO SORGULAMA, SSK PRİM SORGULAMA, SSK EMEKLİLİK YAŞI HESAPLAMA GİBİ HİZMETLERE RAHATLIKLA ULAŞABİLİRSİNİZ.
SGK Hizmet Dökümü almak için 2 yöntem var. SGK Hizmet Dökümü almak isteyen vatandaşlara en kolay şekilde Hizmet Dökümü nasıl alınır tarif edeceğiz. 4A HİZMET DÖKÜMÜ SORGULAMA EKRANI...
CEP TELEFONU İLE SGK HİZMET DÖKÜMÜ ALMAK
Cep telefonlarınızdan ilk işe giriş tarihinizi ve toplam hizmet gün sayınızı sorgulayabilirsiniz.
e- Devlet veri sorgulama sistemi
Yeni bir uygulama başlatan sgk.gov.tr, bu uygulaması ile vatandaşların site site gezerek yada sorgulama yaparak toplam hizmet gün toplamını öğrenmelerini kolaylaştırıyor.
Peki bu işlem nasıl yapılıyor? Cep telefonlarınızdan hizmet gün toplamını öğrenmek için ne yapmanız gerekiyor?
“PT yaz boşluk bırak T.C. Kimlik Numaranı yaz boşluk bırak AİLE SIRA NO”nu yaz 5502'ye kısa mesaj at. SGK Hizmet Dökümü mesaj ile size iletilecektir.
Torba yasa 2014 neler var?
Hükümet, yüzlerce torba yasa çıkardı. Fakat bir türlü milyonların beklediği düzenleme çıkmadı. Torba yasa sayesinde Bağkur ve vergi borçlarında af ve yapılandırma bekleyenler, istediğini henüz almadı. Meclis geçen haftadan itibaren çalışmaya başladı. SGK ile ilgili tüm sorgulama ve bilgi alma işlemlerinizi www.sgk.gov.tr adresinden yapabilirsiniz.
Yenişafak'taki habere göre 5.5 milyon vatandaşın Bağ-Kur ve Genel Sağlık Sigortası (GSS) borcunun silineceği belirtildi. Tasarı ile borçluların biriken gecikme zammının yarısının silineceği, kalanının da 36 takside bölüneceği bildiriliyor. Türkiye'de erken emeklilik gibi geçmişteki popülist politikalar nedeniyle yapılan yanlış politikaların sıkıntısı bugün de sürüyor. Ekonomik krize rağmen AB ülkelerinde halen sigorta sisteminde prim aktüeryal hesabında 4 çalışan bir emekliye bakarken, Türkiye'de ise 1.98 çalışan (2 bile değil) bir emekliye bakmak zorunda bulunuyor. Ekonomi bürokrasisi söz konusu oranı AB ülkelerindeki seviyeye yükseltmek için istihdam oranlarını artıracak çalışmalar yaparken, diğer yandan ise emeklilik için toplanması gereken primler, görevini suiistimal eden memurlar nedeniyle toplanamayıp prim tahsilatlarının gerilemesine yol açıyor.
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) yetkililerince Meclis'e getirilmesi planlanan tasarı ile 5.5 milyon vatandaşın Bağ-Kur ve Genel Sağlık Sigortası (GSS) borcunun silineceği iddia ediliyor. Getirilmesi düşünülen tasarıyla 5.5 milyon kişinin gecikme zammının yarısının silinmesiyle, borcunun 36 takside bölüneceği dile getiriliyor. Bu kapsamda 1479 sayılı yasaya göre Bağ-Kur'lu, 2926 sayılı yasaya göre Tarım Bağ-Kur'lu ve 5510 sayılı yasaya göre SSK'ya 24 aydan çok Bağ-Kur prim borcu olanların hem borçlarının hem de borçlu oldukları sigortalılık sürelerinin silinmesini içeren yasal düzenleme ihtiyacının SGK'daki memurların görevini yapmaması nedeniyle olduğu belirlendi. Bu prim borçlarında hem işverenlerin işçilerin sigorta primlerini yatırmaması, hem de kendi nam ve hesabına çalışanların primlerini yatırmaması yer alıyor.
Yasa imkan verdi ama tahsil edilmedi
SGK'ya olan prim borçlarına ilişkin, 5510 sayılı Kanun'un, bir yılda sigorta primlerini yatırmayan kişilerden bir yılın sonunda cebri icra yolu ile tahsili düzenlemesi bulunduğuna dikkat çeken yetkililer, buna rağmen, SGK müdürlüklerinin prim borçlarını tahsil etmediğini dile getirdiler. Yetkililer, bu aksaklığın Sayıştay raporlarına da girdiğine işaret ederlerken, raporlarda 'SGK'nın tüm alacaklarının zamanında tahsil edilmediği, idarenin de bunları tahsil etmek için gereken sorumluluğu yerine getirmediği' ifadelerinin bulunduğunu kaydettiler. Süleyman Demirel döneminde erken emeklilik düzenlemesi ile SSK prim aktüeryal dengesinin bozulduğunu hatırlatan yetkililer, aradan geçen 15 -20 yıla rağmen bu bozulmanın düzeltilemediğini, dengenin yeniden sağlanabilmesi için çaba gösterilmediğini dile getirdiler. SGK yetkililerinin 5510 sayılı kanunun gereğini yerine getirme yerine Bağ-Kur prim borçlularına bir af düzenlemesi yapmalarının 'sadece kişisel olarak kendilerini kurtarma' girişimi olduğunu belirten yetkililer, 'Prim borcunu ödemeyenler için iki yol bulunuyor. Ya icra göndereceksin, ya da 'ben bu alacaklardan vazgeçiyorum' diyerek kanun yapacaksın. Ama 'senin icra göndermen gerekiyordu, neden göndermedin'.
SGK NEDİR?
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU'nun kısaltmasıdır ve riskden dolayı geliri ile kazançları azalan vatandaşların başkalarına muhtaç olmadan yaşama ihtiyaçlarını gidermek için kurulmuş sistemdir. Bununla birlikte sosyal riskler sonucunda çıkan zararı devlet karşılar. Hastalık ve kaza gibi durumlarda hastenelerden faydalanabilir ve emekli maaşı alabilirsinizsgk
Ayrıca ortaya çıkan esktra masraflar için gelir kaybının belli bir yüzdesini de devlet karşılamaktadır. Sosyal güvenlik hayatın türlü sonuçları karşısında bir yoksulluğa maruz kalmadan hayatlarını devam ettirmek demektir.
İnsanların hayat boyunca yaşam kalitesini etkileyen en önemli unsur sosyal güvence içinde olmaktır. Sosyal güvenlik, insanların gelirlerine bakılmaksızın toplum huzurunu ve refahını bozan sosyal tehlikelerin verdiği zararlardan “insan hakkı” ve esas itibariyle de “devlet görevi” olarak primli ya da primsiz sistemlerin kullanılması, kişilerin sosyal tehlikelerin zararlarından kurtarılma güvencesidir. Bu doğrultuda ülkemizde sosyal güvenlik hakkı, Anayasamızın 60 ıncı maddesindeki “Herkes sosyal güvenlik hakkına sahiptir. Devlet bu güvenliği sağlayacak gerekli tedbirleri alır ve teşkilatı kurar” hüküm ile açıkça ortaya konmuştur.
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU (SGK)
Ekim başında yürürlüğe girecek ikinci aşama sosyal güvenlik reformu düzenlemelerinin uygulamasına açıklık getirdi.
5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nun ilişkin hükümleri Ekim ayı başı itibariyle yürürlüğe giriyor. Sosyal Güvenlik Kurumu'nun söz konusu hükümlerin uygulama esaslarına açıklık getiren 15 tebliği de bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler