Trabzon AIDS için toplanacak

Trabzon İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, HIV/AIDS ile mücadelede, hastalığın yayılımının sınırlandırılması, hatta durdurulmasının, öncelikle hastalığın bulaşma yolları ile hastalıktan korunma yolları konusunda toplum farkındalığının artı

Trabzon AIDS için toplanacak

Trabzon İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, HIV/AIDS ile mücadelede, hastalığın yayılımının sınırlandırılması, hatta durdurulmasının, öncelikle hastalığın bulaşma yolları ile hastalıktan korunma yolları konusunda toplum farkındalığının artırılması ile mümkün olacağı belirtildi.
    

Açıklamada, bu bağlamda Trabzon'da da AIDS konusunda toplumu bilgilendirmek, bulaşma ve korunma yolları hakkında bilinçlendirmek amacıyla, Karadeniz Teknik ÜNiversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı, Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı ve Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü'nün katkılarıyla, halka yönelik bir eğitim toplantısı düzenleneceği ifade edildi.
    

Toplantıda AIDS hastalığı, bulaşma yolları ve korunmak için alınacak önlemler hakkında önemli bilgiler verileceği ve sonunda katılımcılarla soru cevap yöntemi ile hastalığın tartışılacağı vurgulanan açıklamada, toplantının 1 Aralık Çarşamba günü saat 11.00'de Zorlu Grand Otel'de halka açık olarak yapılacağı kaydedildi.
    

AIDS'te Güncel Durum Toplantısına Prof. Dr. İftihar Köksal, Uzm. Dr. Şükrü Özgün, Prof. Dr. Gamze Çan, konuşmacı olarak katılacak.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler