Tok kalmak için 1 litre ayran

Türk mutfağının en yaygın içeceklerinden biri olan ayran yapılışına göre farklılık gösterse de faydaları her yerde aynıdır. Vücuda sütten daha fazla fayda sağladığı bilinen ayran adeta besin deposu. Öyle ki her gün bir litre ayran kişiyi tok tutuyor. Çünk

Tok kalmak için 1 litre ayran

Türk mutfağının en yaygın içeceklerinden biri olan ayran yapılışına göre farklılık gösterse de faydaları her yerde aynıdır. Vücuda sütten daha fazla fayda sağladığı bilinen ayran adeta besin deposu. Öyle ki her gün bir litre ayran kişiyi tok tutuyor. Çünkü  ayranla birlikte kalsiyum, yağ, su ve protein vücuda girer.

Ayrıca laktoz alerjisi olanlar ve ayran tüketmeyenler korkmadan rahatlıkla bol bol ayran tüketebilir. Ayran protein, kalsiyum ve yağ bakımından çok zengindir. Az tuzlu olmak şartıyla (kalp, tansiyon hastaları tuzdan kaçınmalı), dünyanın en faydalı içeceklerinden biridir. Ayran gaz yapıyorsa bağırsaklardaki floranın bozukluğundandır. Ayrıca maya alerjisi olan varsa yine gaz sorunu olur. Ayran ve yoğurt vücutta kaltik asit meydana getirdiği için uyku yapar. Her ikisinin de sakinleştirici özelliği vardır. Gece 20.00'den sonra yemeyi içmeyi yasaklıyoruz ama uykusu kaçanlar, rahat uykuya dalabilmek için ayran içebilir veya yoğurt yiyebilirler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Sağlık