Tıpta Bir İlk

İsviçre, Zürih Üniversite Hastanesi'nden doktorlar, karaciğerinde tilki tenyası adı verilen parazitin yerleşmesi sonucu tümör oluşan 22 yaşındaki hastayı ameliyata aldı.10 cm çapında olan tümörün karaciğere, ana toplardamara, diyaframın ve kalbin bir bölü

Tıpta Bir İlk

İsviçre, Zürih Üniversite Hastanesi'nden doktorlar, karaciğerinde tilki tenyası adı verilen parazitin yerleşmesi sonucu tümör oluşan 22 yaşındaki hastayı ameliyata aldı.

10 cm çapında olan tümörün karaciğere, ana toplardamara, diyaframın ve kalbin bir bölümüne yayıldığını belirten doktorlar, ameliyat sırasında bir donörden alınan kan damarlarını hastaya nakletti, ana toplardamarı ve alınan kalbin bir bölümünü yeniden oluşturdu.
 
Aynı anda ikinci ekip, yandaki ameliyathanede, hastanın kardeşinin karaciğerinden bir parça aldı ve hastaya nakletti.
 
Ekim sonunda yapılan ve 11 saat süren ameliyata 20'den fazla uzmanın katıldığı belirtildi.
Hastanın durumunun iyi olduğu açıklandı.
 

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler