Talihsiz doktor yoğun bakımda

 Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastasına müdahale ederken, iğnenin eline batması sonucu virüs bulaşan asistan doktor yoğun bakıma alındı. Edinilen bilgiye göre, 1 hafta önce Havza ilçesine b

Talihsiz doktor yoğun bakımda

 

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastasına müdahale ederken, iğnenin eline batması sonucu virüs bulaşan asistan doktor yoğun bakıma alındı.
 
Edinilen bilgiye göre, 1 hafta önce Havza ilçesine bağlı Arslançayır köyünde ikamet eden Arslan Y. (50), kene ısırması ardından ishal, halsizlik, ateş şikâyetleri ile Havza Devlet Hastanesi'ne başvurdu. Burada yapılan muayene sonucu durumu şüpheli görülen Arslan Y., Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Arslan Y.'den hastalığının tam teşhisi için karnından su alınması sırasında, acil serviste görevli 26 yaşındaki Asistan Dr. Mustafa Bilgiç'e, hastada kullanılan iğnenin eline batması sonucu virüs bulaştı.
 
Olaydan iki gün sonra hastanın Ankara'ya gönderilen kan sonuçlarının pozitif çıktığını belirten OMÜ Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Bekir Selçuk, "Hasta ilk hastaneye başvurduğunda kendisini kene ısırdığını söylememiş. Hasta bize bu şekilde bilinmeyen bir hastalık teşhisi ile geldi. Eğer hasta bize kene yapıştığını söylese biz onu acilde değil özel serviste muayene ederdik. Hastalığın anlaşılması için görevli asistan doktorlarımız hastadan kan ve su örnekleri aldılar. Sonuçların KKKA olduğunun anlaşılmasının ertesi günü hastayı kaybettik. Hastayı kaybettiğimiz gün doktor arkadaşımız da KKKA belirtileri baş göstermeye başladı. KKKA hastalığının belirtileri baş gösterince hemen tedaviye başladık. Şu an meslektaşımız yoğun bakımda tedavileri devam ediyor. İnşallah tedaviye olumlu cevap verir ve gencecik bir arkadaşımız yeniden hayata döner. Yaşan olaydan dolayı tüm yönetim ve personel çok üzüntülü, bu olayın bir son olmasını diliyorum." dedi.
 
25 yaşındaki genç doktor Mustafa Bilgiç'in mesai arkadaşları ise onun çok çalışkan ve cana yakın bir kişi olduğunu, KKKA hastalığına yakalandığına hala inanamadıklarını ifade ettiler. Arkadaşları, doktor Bilgiç'in, aynı yerde asistan olan doktor eşinin de günlerce yemeden içmeden kesilerek eşinin iyileşmesi için dua ettiğini söylediler.
 
3 YIL ÖNCE DE 1 HEMŞİRE HAYATINI KAYBETMİŞTİ
 
Ayrıca, 2009 yılında kene ısırmalarının yoğun olarak yaşandığı günlerde Vezirköprü ilçesinde, kene ısırması sonucu KKKA hastalığı şüphesiyle OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edilen bir hastaya acil serviste serum takmak isterken, serum iğnesini eline batıran ve KKKA hastalığı virüsü bulaşan Hemşire Kübra Yazım, tedavi altına alındığı enfeksiyon hastalıkları servisinde hayatını kaybetmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Sağlık