Sülük ve hacamat tedavisi başlıyor

Haber61/Haber Servisi   Trabzon Özel Medical Park Hastanesi’nde artık sülük ve hacamat tedavisi yapılacak. Fizik Tedavi Uzmanı doktor Kadir Göde, Çarşamba ve Perşembe günleri bu hizmeti sunacaklarını belirterek, “3-4 hafta da bir bu günler bu uygulamayı y

Sülük ve hacamat tedavisi başlıyor
Haber61/Haber Servisi
 
Trabzon Özel Medical Park Hastanesi’nde artık sülük ve hacamat tedavisi yapılacak. Fizik Tedavi Uzmanı doktor Kadir Göde, Çarşamba ve Perşembe günleri bu hizmeti sunacaklarını belirterek, “3-4 hafta da bir bu günler bu uygulamayı yapacağız” dedi.
 
Sülük ve hacamat tedavisini Kadir Göde şu şekilde açıkladı;
 
Diğer adı Hirudoterapi olup sülüğün hastalıklı bölgeyi ısırarak, tükrük salgısını kana verdiği tedavi şeklidir. Sülüğün tükrük salgısında ‘’Hirudin’’ denen kan sulandırıcı özellikte özel bir madde vardır.  Bu sayede hasarlı bölgede kan akımı artar, şişlik azalır. Sertlikler ve ödem çözülmüş olur. Ana kullanım alanları: Diz kireçlenmesi ve şişliği, varis, tendinit, kesik sonrası yara iyileşmesi.
 
Hacamat ise kan dolaşımını arttırmak için belli vücut noktalarında bölgesel vakumla beraber yüzeysel cilt kesikleri oluşturarak kanın alındığı uygulamaya Hacamat denir. Bir kupa veya kavanozun bölgesel genişlemeye yol açacak şekilde cilt yüzeyine tutturulması şeklinde uygulanan bir tedavi yöntemidir. Kupanın içerisine tutuşturulan bir madde konulmasıyla negatif bir basınç oluşturarak gerçekleştirilir. Romatizmal hastalıklara bağlı kronik ağrı, kas iskelet sisteminin mekanik ağrılarında kullanılabilir

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Sağlık