Spordan önce ve sonra ne yenmeli

Spor yapıyorsanız eğer, spora başlamadan, spor sırasında ya da spor yaptıktan sonra tükettiğiniz besinler sağlıklı yağ yakımı veya enerjinizi geri kazanmanız açısından oldukça önemli.Doğru zamanda doğru besinleri tüketmek için bu önerileri dikkate alın.İş

Spordan önce ve sonra ne yenmeli

Spor yapıyorsanız eğer, spora başlamadan, spor sırasında ya da spor yaptıktan sonra tükettiğiniz besinler sağlıklı yağ yakımı veya enerjinizi geri kazanmanız açısından oldukça önemli.

Doğru zamanda doğru besinleri tüketmek için bu önerileri dikkate alın.

İşte spor yapanların tüketmeleri gereken besinler...

Spor Öncesinde

Muz:

Vücudunuzun enerji için yakacağı doğal şekerlerle doludur. Ayrıca kalbinizin kan pompalarken kaliteli çalışmasına yardımcıdır, potasyum içerir.

Dutgiller:

Hızlı bir enerji yüklemesine ihtiyacınız varsa; çilek, dut, böğürtlen ve kiraz adeta sağlıklı şeker topçuklarıdır. Vücudunuzu antrenmanda en üst noktada tutmanızı sağlayacak bolca C vitaminine sahiplerdir. 

C vitamini ve potasyum, koştukça kaslarınızın yenilenmesine yardımcı olur.

14283090460.00264100.png

Az yağlı yoğurt:

Kalsiyum, protein ve karbonhidrat yönünden zengindir. Kalsiyum, kaliteli yağ yakımını destekler. Protein ise kaslarınızın yakıtı gibidir ve karbonhidratlar da size ihtiyacınız olan enerjiyi verecektir.

Spor sırasında

Kuru üzüm:

Yüksek miktarda şeker içerir. Bu da enerjinizin tam da düştüğü anda birkaç tane yiyerek devam etmeniz için en iyi besin olduğu anlamına gelir. Küçük bir avuç kadar üzüm, fazlasıyla yetecektir.

Spor sonrası

Yulaf:

Karbonhidrat yönünden zengindir ama lif ve protein de barındırır. Yulaf klan şekeri değerinizi de etkilemeyecek nadir karbonhidrat kaynaklarından biridir. Yanına da biraz meyve, süt eklerseniz harika bir öğün hazır!

14283090280.50063100.jpg

Tavuk göğsü:

Bu kadar sağlıklı ve yağsız protein, en çok tavuk göğsünde bulunur. Kaslarınızın yenilenmesine yardımcıdır. Pişirmesi de kolaydır, herkes hızlıca lezzetli bir tavuk pişirebilir.

Humus:

Nohut ile hazırlanan humus, lif ve protein kaynağıdır. Spor sonrası enerjinizi anında geri getirir. Sarımsaksız hazırlayın ve koşmadan önce yemekten kendinizi sakının.

Elma:

İçerdiği lif ve mineraller, antrenman sonrası vücudunuzun ter ile kaybettiği elementleri yerine koymaya yardımcı olur.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler