Spordan önce ne yemeli

Bir o kadar önemli olan başka bir etken de beslenmedir. Beslenme konusu o denli önemli bir konudur ki spor beslenmesi, ayrı bir uzmanlık dalı olmuştur. Sporu sağlıklı yaşamak için ya da hobi olarak yapıyorsanız, böyle bir uzmanlıktan faydalanmanızı gerekt

Spordan önce ne yemeli

Bir o kadar önemli olan başka bir etken de beslenmedir. Beslenme konusu o denli önemli bir konudur ki spor beslenmesi, ayrı bir uzmanlık dalı olmuştur. Sporu sağlıklı yaşamak için ya da hobi olarak yapıyorsanız, böyle bir uzmanlıktan faydalanmanızı gerektirecek bir durum yok; ama yine de beslenmenize özen göstermeli ve dikkat etmelisiniz.Yaptığınız spora bağlı olarak protein veya karbonhidrat ihtiyacınızda artış olabilir. Günümüz koşullarında, vaktimizi tüketen bunca şey varken, spordan saatlerce önce yemek yemek, üzerine dinlenmek ve toparlanmak için vaktiniz olmayabilir. Fakat aç karnına spor yapmanın da olumsuz sonuçları olabilir.

Egzersizinize kalan süreye bağlı olarak, hazırladığımız listelerdeki seçeneklerden istediklerinizi seçebilirsiniz. Spordan önce yiyebileceğiniz şeyler yanında, yemekten kaçınmanız gereken yiyecekleri de listede bulabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Sağlık