Sporcular kalbine dikkat etmeli

Galatasaray ile İstanbul B. B. Spor arasında oynanan karşılaşmanın 78. dakikasında kalp ritminde yükselme sonunda yere yığılan Galatasaraylı futbolcu Arda Turan'ın bu rahatsızlığı yeşil sahalarda ölümlerle biten kalp rahatsızlıklarını tekrar gündeme getir

Sporcular kalbine dikkat etmeli
Galatasaray ile İstanbul B. B. Spor arasında oynanan karşılaşmanın 78. dakikasında kalp ritminde yükselme sonunda yere yığılan Galatasaraylı futbolcu Arda Turan'ın bu rahatsızlığı yeşil sahalarda ölümlerle biten kalp rahatsızlıklarını tekrar gündeme getirdi.

Futbolcularda kalp krizi riskiyle ilgili açıklamalarda bulunan Universal Hospital Kadıköy Kardiyoloji Kliniği'nden Doç. Dr. Metin Gürsürer, futbolcularda kalp sağlığı kontrollerinin çok ciddi ele alınması gerektiğini belirtti.

Futbolcuların olası kalp hastalıklarıyla ilgili sahada birtakım üzücü olaylarla karşı karşıya kalmaması için kalp sağlığının tespitine yönelik testler yaptırmaları gerektiğini ifade eden Kardiyolog Doç. Dr. Metin Gürsürer, "EKG, Efor ve Ekokardiyografi gibi tetkiklerin yanı sıra eğer gerekirse BT anjiyografi ya da konvansiyonel anjiyografi dahi yapılması öngörülebilir" dedi.

Futbol gibi ağır sporlarda aşırı su ve elektrolit kaybıyla birlikte futbolcularda ritim bozuklukları, ani kalp krizi ve ölümlere yol açabilen nedenler hakkında bilgi veren Doç. Dr. Gürsürer, "Futbolcularda damar sertliğine bağlı kalp krizi olabileceği gibi, damar çıkış anomalileri yani kalp damarlarının olması gereken yerlerden değil, farklı yerlerden çıkmış olması, doğumsal kalp hastalıkları olan hipertrofik kardiyomiyopati ve aritmojenik sağ ventrikül hiperplazise de ani kalp ölümlerine neden olabilir" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler