Son pişmanlık fayda etmez!

İşverenler İş güvenliği uzmanı veya İşyeri Hekimi görevlendirmediğinde her bir kişi için 5 bin 601 TL ceza ödeyecek. Aykırılığın devam ettiği her ay için de aynı miktar ceza uygulanacak.30 Haziran 2012 tarihinde yürürlüğe giren 6331 sayılı İş Sağlığı ve İ

Son pişmanlık fayda etmez!

İşverenler İş güvenliği uzmanı veya İşyeri Hekimi görevlendirmediğinde her bir kişi için 5 bin 601 TL ceza ödeyecek. Aykırılığın devam ettiği her ay için de aynı miktar ceza uygulanacak.

30 Haziran 2012 tarihinde yürürlüğe giren 6331 sayılı İş Sağlığı ve İş Güvenliği Kanunu, İşverenlere bir takım yükümlülükler getirmekte. Bu yükümlülüğü yerine getirmeyenlere büyük cezalar kapıda .İş Güvenliği Sağlığı uzmanı Sadık Şahin son pişmanlık fayda etmez diyerek işverenleri uyardı. İşte Şahin’in açıklamalar.

İŞ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİ ŞARTINA HERKES UYMALI

Bu yükümlülüklerden ilki, tehlike sınıfı ve çalışan sayısına bakılmaksızın tüm İş yerleri için “ İşyeri Risk Değerlendirmesi Yapılması, Acil Eylem Planlarının Hazırlanması, Çalışanlara İş Güvenliği Eğitimlerinin Verilmesi ve Sertifikalandırılması, İşe Giriş Periyodik Muayene Raporlarının Verilmesi” işlemlerini 01.01.2013 tarihinden itibaren yapılmasını zorunlu kılmıştır. İşverenlerin ikinci yükümlülüğü ise, 1 Ocak 2014 tarihinden itibaren Tehlikeli ve Çok tehlikeli sınıfta yer alan ve sigortalı işçi çalıştıran işyerleri için çalışan sayısına bakılmaksızın İş Sağlığı ve İş Güvenliği Hizmeti alma zorunluluğu getirilmiştir.

İşverenler bu yükümlülüğü çalışanları arasından İş Güvenliği Uzmanı, İşyeri Hekimi ve Diğer Sağlık Personeli sertifikasına sahip çalışanlarını görevlendirerek sağlayabileceği gibi, Çalışanları arasında belirlenen niteliklere sahip personel bulunmaması halinde, bu hizmetin tamamını veya bir kısmını Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimlerinden (OSGB)  hizmet satın alarak da yerine getirebilirler.  Yine aynı Kanunun 26. Maddesinde yükümlülüklerini yerine getirmeyen işverenlerin karşı karşıya kalabileceği İdari Para Cezaları detaylı olarak anlatılmaktadır.

İDARİ PARA CEZALARI UYGULANACAK

İş güvenliği uzmanı veya İşyeri Hekimi görevlendirmediğinde her bir kişi için 5 bin 601 TL ceza ödeyecek. Aykırılığın devam ettiği her ay için de aynı miktar ceza uygulanacak. Risk değerlendirmesi yapmayan veya yaptırmayan İşverene 3 bin 361 TL, aykırılığın devam ettiği her ay için 4 Bin 500 TL idari para cezası uygulanacak.  Tehlikeli ve Çok Tehlikeli sınıfta yer alan İşyerlerinde çalışacaklar için yapacakları işe uygun olduklarını belirten sağlık raporu almamak 1.120 TL (Her Çalışan İçin),Çalışanlara İş Güvenliği Eğitimi verme Yükümlülüğüne uymamak 1.120 TL (Her Çalışan İçin) İdari  para cezası uygulanacaktır.

KAZASIZ VE  VERİMLİ ÇALIŞMA İÇİN BU KURALLARA UYUN

İki yıldan bu yana deneyimli kadrosuyla bölgemizde faaliyet gösteren ANADOLU İŞ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİ LTD. ŞTİ. birçok işyerine bu hizmetleri eksiksiz olarak vererek hem işverenlerin istenmeyen yaptırımlarla karşılaşmasını önlemekte hem de çalışanlar arasında İş Sağlığı ve Güvenliği Kültürü oluşmasına katkıda bulunarak iş kazalarının ve meslek hastalıklarının önlenmesine yardımcı olmaktadır. Konunun ehemmiyetinin hatırlanması, ileride pişmanlıklara sebebiyet vermemek için tedbir alınması, kazasız ve verimli bir çalışma hayatının sürdürülmesi dileğiyle bilgilerinize rica ederim. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler