sindirim sisteminin düşmanı

Sindirim sistemi dengesini bozarak birçok hastalığa yol açan şeker hastalığı; dişlerden başlayarak, bağırsak ve rektuma kadar tüm mide ve bağırsak sistemini olumsuz etkiliyor. Kan şekerindeki dengesizlik nedeniyle oluşan diyabetin kontrol altına alınması,

sindirim sisteminin düşmanı
Sindirim sistemi dengesini bozarak birçok hastalığa yol açan şeker hastalığı; dişlerden başlayarak, bağırsak ve rektuma kadar tüm mide ve bağırsak sistemini olumsuz etkiliyor.
 
Kan şekerindeki dengesizlik nedeniyle oluşan diyabetin kontrol altına alınması, sindirim sistemi hastalıklarından korunmada önemli bir rol oynuyor.
 
Bağırsak hareketlerini de bozuyor
 
Doç. Dr. Serdar Akça şekerin vücuda yaptığı zararlar hakkında şunları söyledi: "Mide ve bağırsak hastalıklarının ortaya çıkmasında diyabetin rolü büyüktür. Şeker hastalığı, sindirim sistemine zarar vererek çeşitli rahatsızlıkları tetiklemektedir. Diyabet, sistemik bir hastalıktır. Vücutta tüm organ ve sistemleri etkileyebildiği gibi mide ve bağırsak sistemini de ilgilendirir. Dişler, yemek borusu, mide, ince bağırsak, kalın bağırsak, karaciğer, hatta pankreas ve rektuma kadar tüm sindirim sistemi boyunca şeker hastalığına bağlı etkiler görülebilir.
 
 Kontrol dışı şeker diş çürümelerine yol açar, dişlerin erken yaşta kaybına neden olabilir, ağız içi mantar ve yemek borusunda mantarların oluşumunu da tetikleyebilir. Kontrol altında olmayan şeker hastalığı, “diyabetik gastroparazıî adı verilen midenin hareketini bozarak; bulantı, kusma ve şişkinliğe neden olur.
 
İnce bağırsak sisteminde “otonom nöropatiî yani şeker hastalığının sinirleri etkilemesi sonucu bağırsak hareketi bozuklukları ve buna bağlı ishaller görülebilir. Diyabet, bağırsaktaki bakteri artışına da yol açabilir. Şeker hastalığına bağlı karaciğer yağlanması, pankreas enzim eksikleri ve hazımsızlık da ortaya çıkan önemli sağlık sorunlarıdır. "

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Sağlık