Sigara tiryakilerinin dikkatine!

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı İnfeksiyon Hastalıkları Ünitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serhat Ünal, zatürre mikrobunun sigara kullananlarda yaptığı hasarın, kullanmayanlara göre 4 kat daha fazla olduğunu belirterek, Ame

Sigara tiryakilerinin dikkatine!
Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı İnfeksiyon Hastalıkları Ünitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serhat Ünal, zatürre mikrobunun sigara kullananlarda yaptığı hasarın, kullanmayanlara göre 4 kat daha fazla olduğunu belirterek, Amerikan Bağışıklama Uygulamaları Danışma Komitesinin, 65 yaşın altında olup, sigara kullananların da zatürre aşısı yaptırmalarını önermesini ''dikkat çekici'' olarak niteledi.

Uzun yıllardır piyasada bulunan ve 23 farklı pnömokok bakterisine karşı koruma sağlayan zatürre aşısının tek doz uygulandığını ve 5 yıl boyunca koruma sağladığını anlatan Ünal, ''Ülkemizde Sağlık Uygulama Talimatı (SUT) doğrultusunda; 65 yaş üzerindeki kişilerde rapor aranmaksızın; her yaştaki kronik kalp, şeker, akciğer ve böbrek hastaları ile bağışıklık sistemi baskılanmış kişilerde ise hastalıklarını belirtir sağlık rapora istinaden, tüm hekimlerce reçete edildiğinde, aşının bedeli Sosyal Güvenlik Kurumunca ödeniyor'' diye konuştu.

Genellikle grip sonrasında oluşan zatürrenin, aşı ile korunulabilen hastalıkların en ölümcülü olduğuna işaret eden Ünal, ''Çoğunluğunu yaşlıların oluşturduğu, yıllık yaklaşık 36 bin ölümün büyük kısmının grip sonrası gelişen zatürre nedeniyle olduğu tahmin ediliyor'' diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Sağlık