SGK'dan kanser ilacı açıklaması

 Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı'nca, ilaca ulaşılamaması nedeniyle hastaların karaborsadan ilaç teminini gerektirecek bir durumun söz konusu olmadığı bildirildi. Kanser ilacı kaosu Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı, 'Kanser, tiroit ve kalp hastalıkları

SGK'dan kanser ilacı açıklaması

 

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı'nca, ilaca ulaşılamaması nedeniyle hastaların karaborsadan ilaç teminini gerektirecek bir durumun söz konusu olmadığı bildirildi.
 
Kanser ilacı kaosu
 
Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı, 'Kanser, tiroit ve kalp hastalıklarının tedavisinde kullanılan ilaçlar başta olmak üzere çok sayıda ilacın piyasada bulunamadığı, bu nedenle ilaçların karaborsaya düştüğü ve vatandaşların ilaca ulaşmakta büyük sorunlar yaşadığı' iddiaları üzerine yazılı açıklama yaptı.
 
'Haberlere konu listede yer alan ilaçların tamamı Sağlık Bakanlığınca ruhsatlandırılmış olup Kurumumuz bedeli ödenen ilaçlar listesinde yer almaktadır. Bahse konu ilaç listesinde yer aldığı halde ruhsat ya da geri ödeme sürecinde talebi bekleyen ilaç bulunmamaktadır.
 
Açıklamada, ilaçların karaborsadan temini iddiasıyla ilgili de 'İlaçlara ulaşılamaması nedeniyle hastaların karaborsadan ilaç teminini gerektirecek bir durum söz konusu olmayıp Türkiye'de ruhsatlı ilaçların serbest eczanelerden, ruhsatlı olmayan ya da piyasada bulunmayanların ise Türk Eczacıları Birliği aracılığı ile yurt dışından temini mümkün bulunmaktadır' bilgisi yer aldı.
 
Kurumun vatandaş mağduriyetinin önlenmesi için gerekli tüm tedbirleri aldığı, söz konusu haber ve iddiaların gerçeklerle bağdaşmadığı bildirildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Sağlık