SGK, 'yüz naklini' ödeme kararı aldı

 Türkiye'de ilk yüz nakli uygulanan Uğur Acar'ın ameliyatının ardından SGK Antalya İl Müdürü tarafından yapılan bu açıklama, birçok nakil için bekleyen ve maddi imkanı olmayan hastaya umut ışığı oldu'ESTETİK OLARAK GÖRÜLÜYOR' Antalya'da yapılan 'Sağlık'ta

SGK, 'yüz naklini' ödeme kararı aldı

 

Türkiye'de ilk yüz nakli uygulanan Uğur Acar'ın ameliyatının ardından SGK Antalya İl Müdürü tarafından yapılan bu açıklama, birçok nakil için bekleyen ve maddi imkanı olmayan hastaya umut ışığı oldu

'ESTETİK OLARAK GÖRÜLÜYOR'

Antalya'da yapılan 'Sağlık'ta 2012 Yılı Projeksiyonu ve Fikir Alışverişi Toplantısı'nda SGK'nın aldığı önemli kararı, İl Müdürü Selim Erol tarafından açıklandı.

Toplantıda yüz, rahim ve kol naklindeki sigorta hizmetlerine değinen Erol, yüz naklinin estetik bir ameliyat olması nedeniyle geri ödemesinin yapılmadığını ancak SGK olarak bu ameliyatları ödemeye karar verdiklerini açıkladı.

Erol, 'Kurum olarak artık yüz, rahim, kol naklinin geri ödemesi konusunda çalışma başlamıştır. Yüz nakli yüzdeki fiziksel iyileştirmeyi gerçekleştirmiş olsa da estetik olarak görülmektedir, geri ödemesi yapılmamaktadır. Ancak biz SGK olarak yüz naklini ödemeye karar verdik' dedi. SGK olarak sigortalı vatandaşlardan alınan sağlık hizmetini denetleyerek geri ödemesini yaptıklarını belirten Erol, 'Düne kadar birçok hastamız tedavi için Almanya'ya, Amerika'ya giderken bugün kamu hastanelerimizi tercih ediyorlar' dedi.

SAĞLIĞIN FİNANSMANI

Doktorların aldığı maaş konusuna da değinen Erol, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yüz naklini gerçekleştiren Prof. Dr. Ömer Özkan'la konuşmalarını aktardı. Özkan'ın, 'Ben mesleğimi icra ederken sadece AR-GE çalışmalarına ağırlık verirsem, işin mutfağında kalırsam benim aylık alacağım ücretim 2 bin 200 lira. Hasta tedavi etmesem, diğer ameliyatları yapmazsam aç kalacağım' şeklinde konuştuğunu kaydetti.

Erol, 'Dolayısıyla karşımızdaki tek muhatabın SGK olarak görülmemesi gerekiyor. Biz geri ödeme kurumuyuz. Türkiye'deki sağlığın finanse edilmesinde hasta bakımından biz sorumluyuz' diye konuşmasını sürdürdü.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Sağlık