SGK, Pazar Günleri ve Resmi Tatillerde Muayene Ücretini Ödemiyor

İstanbul Beylikdüzü'nde yaşayan Pınar Ceyhan, 8 yaşındaki oğlu Bahtiyar rahatsızlanınca evinin yakınındaki özel hastaneye başvurdu. Talep edilen muayene ücretini fazla bulunca, sigortalı olduğunu, buna göre işlem yapılması isteğini dile getirdi. Fakat gör

SGK, Pazar Günleri ve Resmi Tatillerde Muayene Ücretini Ödemiyor

İstanbul Beylikdüzü'nde yaşayan Pınar Ceyhan, 8 yaşındaki oğlu Bahtiyar rahatsızlanınca evinin yakınındaki özel hastaneye başvurdu. Talep edilen muayene ücretini fazla bulunca, sigortalı olduğunu, buna göre işlem yapılması isteğini dile getirdi. Fakat görevliler, "Sosyal Güvenlik Kurumu (Sgk) pazar günü ve resmî tatillerde poliklinik hizmet bedellerini karşılamıyor. Bugün de 1 Ocak resmî tatil. O yüzden sigortanız yok gibi ücret ödemeniz gerekiyor" mukabelesinde bulundu.

"BAŞININ ÇARESİNE BAK"

Aslında bu sadece Ceyhan ailesini değil milyonlarca sigortalıyı mağdur eden bir uygulama. AKP hükümetinin geçen yıl yürürlüğe koyduğu sistem bununla da sınırlı değil. Pazar günü ve resmî tatillerde yazılan doktor reçeteleri de karşılanmıyor. Acil, hemodiyaliz ve onkoloji ilaçları bulunan reçeteler ise kapsam dışı tutuluyor. Kısacası, pazar günü ve resmî tatillerde hastalanırsanız Sgk sizi sigortalı olarak tanımıyor. Bir anlamda hastalara, "Başının çaresine bak" diyor.

DR. ŞENGÜL: HEM HASTA, HEM ÖZEL HASTANE MAĞDUR

Sgk'nın bu uygulaması sadece hastaları değil, özel hastaneleri de mağdur ediyor. Özel Hastaneler ve Sağlık kuruluşları Derneği (OHSAD) Genel Sekreteri Dr. Cevat Şengül, "Hasta kaybına yol açıyor" diyor. Özel hastanelerin 7 gün, 24 saat hizmet verebileceğini belirten Şengül, "Hastane aynı, doktor aynı. ttatilde gelirse sigorta kapsamına girmiyor, diğer günler normal. Sgk bunu ödese ne olur ki?" diye soruyor. Bir dönem salgın hastalık riski sebebiyle, "enfeksiyon", "dahiliye", "çocuk" ve "kadın doğum"da sistemin devre dışı bırakıldığını hatırlatan Dr. Şengül, "tamamını kaldırmasalar bile en azından ana dallarda kaldırılabilir" önerisini getiriyor

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler