SGK özel hastaneleri bilgilendirdi

Sağlık alanında yakalanan standardı korumak ve daha verimli hale getirmek amacıyla Trabzon Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürlüğü bünyesindeki 11 ilde hizmet veren özel hastane temsilcileri, Trabzon’da SGK yetkilileri ile bir araya gelerek istişare toplantısı g

SGK özel hastaneleri bilgilendirdi

Sağlık alanında yakalanan standardı korumak ve daha verimli hale getirmek amacıyla Trabzon Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürlüğü bünyesindeki 11 ilde hizmet veren özel hastane temsilcileri, Trabzon’da SGK yetkilileri ile bir araya gelerek istişare toplantısı gerçekleştirdi.

İstişare toplantısının açılış konuşmasında SGK Trabzon İl Müdürü Tahsin Hancı, 2012 yılının bir milat olmasını temenni ettiklerini dile getirerek “Herkesin bu bölgedeki sağlık hizmetlerinin mükemmelliğinden söz eder hale gelebilmesi için 1 Ocak 2012’yi milat olarak görüp çalışmalarımızı devam ettirmeliyiz. Birçok yeni düzenleme ile sağlık sunucularına yeni sorumluluklar getirilmiştir. Hizmet sunucuları bilmelidir ki, her şeyden önce hastaneye giden vatandaşlarımız neye para ödediğini bilmek ister, bu onların doğal hakkıdır. Sağlık sunucuları yeni düzenleme ile tedavi öncesi alacağı ilave ücretin hasta veya yakınından yazılı onayını almak zorundadır. Bu onay alınmazsa işlemler sonrasında hastadan ek para talep etme hakkına sahip değillerdir.

Hastaya yapılan işlemlerin toplamı 100 TL’yi aşıyorsa bu hizmetler ve varsa ilave ücret tutarını gösteren belgeyi vermek zorundasınız. Hastanın istemesi halinde işlemlerin ayrıntılı dökümünü hasta veya yakınına vermekle yükümlülerdir. Bir hasta tedavi olmaya geldiğinde girişte güler bir yüz görürse eminim ki yüzde 50 iyileşme haline gelir. Bu yüzden sağlık sunucuları hastalara güler yüzlü davranmaya özen göstermelidir. Bizim derdimiz ceza vermek değildir çünkü biliyoruz ki o paralar çok zor koşullarda kazanılıyor. Amacımız karşılıklı olarak sıkıntıları ve eksiklikleri gidermektir. Özel sektörün güçlü olması bizim için de önemlidir. Ama bilerek isteyerek bir şeyler yapılıyorsa biz Trabzon SGK olarak duyarsız kalmayacağımızın garantisini verebiliriz. Hastalara hastalık üzerinden zulüm yapılmasına asla göz yummayacağız” dedi.

İstişarede söz alan Trabzon Sağlık Sosyal Merkezi Müdürü Özgür Keskin ise toplantının amacının bir yol haritası çizmek olduğunu belirterek “Sektör temsilcileri ile birlikte sorunları gözden geçirip ortak bir yol haritası belirlemek için buradayız. Müdürlük olarak sadece denetleme yapan ve ceza kesen kurum olmak istemiyoruz. Var olan haksızlıklara müdahale etmek elbet görevimiz ancak siz sağlık sunucuları özel kurumlar olmanızın yanında bir ayağınızın kurumumuz olduğunu unutmayarak sorunlara karşı çözümler üretmek için bizimle ilişkide olmalısınız” şeklinde konuştu.

Özel sağlık hizmeti veren kuruluşları ilgilendiren yeni düzenlemelerden bahsedilen toplantıda sağlık kuruluşu temsilcilerinin de görüşleri dinlendi. Toplantı öğle yemeği ile sona erdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler