Şaka değil...Esnerken hastanelik oldu

 ANTALYA'da 42 yaşındaki Canan Olgun'un esnerken çıkan çenesi, 15 dakika süren operasyonla yerine yerleştirildi.  Aksu İlçesi'nde oturan Canan Olgun'un çenesi, esnediği sırada yerinden çıktı. Annesinin ağzının çarpıldığını ve kapanmadığını gören kızı, Can

Şaka değil...Esnerken hastanelik oldu
 ANTALYA'da 42 yaşındaki Canan Olgun'un esnerken çıkan çenesi, 15 dakika süren operasyonla yerine yerleştirildi.
 
 
Aksu İlçesi'nde oturan Canan Olgun'un çenesi, esnediği sırada yerinden çıktı. Annesinin ağzının çarpıldığını ve kapanmadığını gören kızı, Canan Olgun'u Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Acil Servisi'ne götürdü. Acil serviste yapılan ilk müdahalenin ardından Diş Hekimliği Fakültesi, Ağız Diş ve Çene Cerrahi Bölümü'ne sevk edilen Olgun'un kapanmayan çenesi, yaklaşık 15 dakika süren operasyonun sonunda yerine yerleştirildi.
 
 
ESNERKEN ÇENEMDEN SES GELDİ
 
 
İlk kez böyle bir sağlık sorunuyla karşılaştığını söyleyen Canan Olgun, “Nasıl oldu anlayamadım. Esnediğim sırada çenemden bir ses geldi ve bir daha ağzımı kapayamadım. Açık kalan ağzımı gören kızım şaşkınlıktan ne yapacağını bilemedi. Kendini toparlayınca ambulans sürücüsü olan eşimi aradı. Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne getirdiler. Lokal anestezi yapılarak çenemi yerine oturttular. Evden hastaneye getirilinceye kadar dayanılmaz acı çektim. Doktorlar sağ olsunlar. Kısa müdahale sonunda çıkan çenemi yerine oturttu" diye konuştu.
 
 
BİR AYDA İKİ ÇENE ÇIKTI
 
 
Hastanın yerinden çıkan çenesini el bilek manipülasyonu ile yerine yerleştiren AÜ Diş Hekimliği Fakültesi Ağız Diş Sağlığı ve Çene Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Sinan Tozoğlu, “Son bir ay içinde ikinci çene çıkma vakasıyla karşılaşıyoruz. Bu gibi durumlarda hastanın ilk başvuracağı adres ağız diş ve çene cerrahi hekimleri olmalıdır. Bu tür rahatsızlığı olan hastalara lokal anestezi uygulanarak müdahale mümkün olabilmektedir" diye konuştu. 
 
 
DÜRÜM ISIRIRKEN DİKKAT
 
 
Doç. Dr. Sinan Tozoğlu, “Çene eklemi yerinden çok kolay çıkan bir eklem olmamakla birlikte nadiren esneme, büyük dürüm ısırma, diş çekimi, diş ölçüsü alınması gibi ağzı çok açmaya zorlayıcı hareketler nedeniyle çıkabilir. Bazı hastaların anatomik olarak çene eklemi, çıkmaya daha yatkındır. Eklemi çıkmış hasta şiddetli ağrı duyar, ağzı açık kalır, kapatamaz. Konuşma ve yemek yeme fonksiyonlarını yapamaz. Hastanın tek eklemi çıkmış ise çene ucu çıkmış tarafın aksi yöne kayar. Eğer iki eklem de çıkmış ise çene öne doğru kaymış, ileri doğru uzanım göstermiş bir görüntü verir ve çene ucu normalden daha önde konumlanır. Hasta dişlerini birbirine temas ettiremez" diye konuştu.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler