Sağlıkta Fiyatlar Artmaya Devam Ediyor

 Nisan'da röntgen, ultrason ve diş tedavi ücretlerinde artış gözlendi. Röntgen ücreti Nisan ayında yüzde 3.3 artışla 38.4 TL'ye yükseldi. Türk Sağlık-Sen tarafından yapılan araştırmaya göre, sağlık hizmetlerine ulaşmak Nisan'da ortalama yüzde 0.2 zamlandı

Sağlıkta Fiyatlar Artmaya Devam Ediyor

 

Nisan'da röntgen, ultrason ve diş tedavi ücretlerinde artış gözlendi. Röntgen ücreti Nisan ayında yüzde 3.3 artışla 38.4 TL'ye yükseldi.
 
Türk Sağlık-Sen tarafından yapılan araştırmaya göre, sağlık hizmetlerine ulaşmak Nisan'da ortalama yüzde 0.2 zamlandı. Röntgen, ultrason ve diş tedavi ücretleri yükselirken; emar, sezaryen ve normal doğum ücretlerinde düşüş yaşandı.
 
EN FAZLA ARTIŞ RÖNTGEN ÜCRETLERİNDE
 
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verileri baz alınarak yapılan araştırmaya göre, sağlık madde fiyatlarında en dikkat çeken artışlar yüzde 3.3 artışla röntgen ücretlerinde oldu. Mart ayında 37.2 TL olan röntgen ücretleri Nisan'da 38.4 TL'ye çıktı. Yüzde 1.3 artışla diş çekme ücreti oransal değerlendirmede ikinci en fazla artan sağlık madde fiyatı oldu.
 
DİŞ TEDAVİ ÜCRETLERİ YÜKSELMEYE DEVAM EDİYOR
 
Diş çekme ücreti 2013 yılı Mart ayında 49.6 TL iken bu rakam 2013 yılı Nisan ayında 50.2 TL'ye yükselerek yüzde 1.3 arttı. Diş dolgu ücreti Mart ayında 80.3 TL iken bu rakam Nisan ayında 81.1 TL'ye yükselerek yüzde 1.01 arttı.
 
DOĞUM ÜCRETLERİ DÜŞÜYOR
 
Türk Sağlık-Sen tarafından yapılan araştırmada dikkat çekici bir artışın da normal doğum ücretlerinde yaşandığı görüldü. Normal doğum ücreti 2013 yılı Mart ayında 763.3 TL iken bu rakam 2013 yılı Nisan ayında 755.5 TL'ye gerileyerek yüzde 1.02 düştü. Sezaryen doğum ücreti 2013 yılı Mart ayında 940.4 TL iken bu ücret Nisan'da 928.2 TL'ye gerileyerek yüzde 1.3 düştü.
 
İLAÇ FİYATLARINDA DÜŞÜŞ YAŞANDI
 
Türk Sağlık-Sen'in araştırmasına göre sağlıkta fiyatların arttığı bu dönemde ilaç fiyatlarında ise düşüş yaşandı. İlaç fiyatları Mart'ta 11.01 TL iken bu rakam Nisan ayında 10.98 TL'ye geriledi. Yani ilaç fiyatlarında yüzde 0.25'lik bir düşüş gözlendi.
 
"FİYAT ARTIŞININ ÖNÜNE GEÇMEK GEREKLİ"
 
Araştırma ile ilgili bir açıklama yapan Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, "Sağlıkta Ocak ayında yüzde 57'lik yüksek bir artışın ardından azda olsa sürekli bir artış her ay devam ediyor. Her ne kadar sosyal güvenlik kapsamında vatandaşlarımız kamudan ücretsiz sağlık hizmetinden yararlanıyorlarsa da sağlıkta fiyat artışlarının önüne geçmek gerekiyor. Fakat özellere yüzde 200 fark getirilmesi ile birlikte önümüzdeki süreçte vatandaşın cebi çok yanacak" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler