Sağlıkta bir ilk daha

Sağlık Bakanı Akdağ, dünyada, Türkiye kadar büyük bir ülkede uygulanan merkezi randevu sistemi olmadığını belirterek Mart ayında uygulanacak yeni sistemin ayrınıtısını verdi.Sağlık Bakanı Recep Akdağ, dünyada, Türkiye kadar büyük bir ülkede uygulanan merk

Sağlıkta bir ilk daha

Sağlık Bakanı Akdağ, dünyada, Türkiye kadar büyük bir ülkede uygulanan merkezi randevu sistemi olmadığını belirterek Mart ayında uygulanacak yeni sistemin ayrınıtısını verdi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, dünyada, Türkiye kadar büyük bir ülkede uygulanan merkezi randevu sistemi olmadığını belirterek, '' İstanbul'da da, mart ayı ortalarında randevu sistemini uyulamaya başlayacağız'' dedi.

Bakan Akdağ, çeşitli inceleme ve ziyaretler için geldiği Edirne'de yaptığı açıklamada, Türkiye'de, Sağlık Bakanlığına bağlı bütün hastanelerde randevu sistemine geçeceklerini söyledi.

Uyguladıkları randevu sisteminin, geçmişte Sosyal Sigortalar Kurumu hastanelerindeki numara alma randevusuna benzemediğini anlatan Akdağ, şöyle devam etti:

''Şu anda 2 bine yakın çağrı karşılayıcımız var. Bu önümüzdeki yıl 4 binlere ulaşacak. Siz istediğiniz hastaneden ve doktordan, Türkiye'nin neresinde olursanız olun, bir tek telefon numarası ile (182 numarasını) arayarak, randevu alabiliyorsunuz. Bu vatandaşlarımız için büyük kolaylık.

Dünya'da 75 milyon nüfuslu gibi büyük bir ülkede, bütün ülkeyi içine alan merkezi randevu sistemi daha yok. Dünya'da bir ilk oluyor. İstanbul'da şu anda henüz uygulamaya başlamadık. İstanbul'da da, mart ayı ortalarında randevu sistemini uygulamaya başlayacağız. Onun dışında bütün Türkiye'de başlamış durumdayız.''

''Günde 100-150 bin kişi randevu alıyor''

Bakan Akdağ, çağrı karşılayıcıların çok iyi eğitim almış kişiler olduğunu belirterek, ''Ekranlarında gitmek istediğiniz hastane ve doktorla alakalı bilgi var. Anında onları ekranlarına dökebiliyorlar. Tabii bu mutfakta çok ciddi bir çalışma gerektiriyor'' dedi.

Geçmişte sabahın köründe hastaneye gidip de kuyrukta beklenilen günlerin hatırlanması halinde, Sağlıkta Dönüşüm Programı ile Türkiye'nin nerelere geldiğinin görüleceğini vurgulayan Bakan Akdağ, şunları söyledi:

''Günde, yaklaşık 100 ile 150 bin kişi sistemden randevu alıyor. Sağlık Bakanlığı hastanelerimizde polikliniklere gelen bir günde muayene olan vatandaşımızın sayısı, 600 bin civarındadır. Biz öyle zannediyoruz ki, bu 600 bin kişinin yarısı veya üçte ikisi bu şekilde randevu alarak, çok kolay hizmete kavuşacak.''

''Sağlık çalışanlarına şiddete müsamaha göstermeyeceğiz''

Bakan Akdağ, sağlık çalışanlarına karşı sözlü ya da fiili şiddete asla müsamaha göstermeyeceklerini bildirdi.

Sağlık çalışanlarına sözlü ya da fiili şiddete yönelen kişilere karşı, hastanelerde ''Beyaz Kod'' uygulaması bulunduğunu hatırlatan Bakan Akdağ, şöyle dedi:

''Sağlık çalışanlarına karşı sözlü ya da fiili şiddete asla müsamaha etmeyeceğimizi uzun zamandır topluma deklare etmiş durumdayız. Vatandaşımızın başımızın üzerinde yeri var. Onlar hizmet ihtiyacı duyduklarında sağlık personelimiz onlara her türlü hizmeti veriyorlar, verecekler. Ama bir şekilde sağlık personeline yönelebilecek bir sözlü ya da fiili şiddete asla müsamaha etmiyoruz. Bunun için Beyaz Kod sistemi kurduk. Diyelim ki, kendini bilmezin biri bir sağlık çalışanına sözlü ya da fiziki saldırıda bulundu veya bulunma teşebbüsü yaptı. Derhal bu Beyaz Kod'u harekete geçiriyoruz ve güvenlik görevlileri olay mahalline süratle intikal ediyorlar. Böyle bir sistemi de şimdi bütün Türkiye'de, işler hale getirdik.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler