Sağlıkta atılımı Trabzon'da anlattı

Sağlık Bakan Yardımcısı Erkan Kandemir, Türkiye'de evde sağlık hizmeti alan 500 bin kişi olduğunu, bu sayıyı 2 milyona çıkartmak istediklerini söyledi.Kandemir, çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere geldiği Trabzon'da, AK Parti İl Başkanlığını z

Sağlıkta atılımı Trabzon'da anlattı

Sağlık Bakan Yardımcısı Erkan Kandemir, Türkiye'de evde sağlık hizmeti alan 500 bin kişi olduğunu, bu sayıyı 2 milyona çıkartmak istediklerini söyledi.

Kandemir, çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere geldiği Trabzon'da, AK Parti İl Başkanlığını ziyaret ederek, İl Başkanı Haydar Revi ile bir araya geldi.

Revi ile bir süre sohbet eden Kandemir, burada yaptığı konuşmada, sağlıkta hizmet standardını yakaladıklarını belirterek, hizmet kalitesini artırmak için hastalara ev ziyaretlerinde de bulunup hizmet kalitesi hakkında bilgi alacaklarını söyledi.

Türkiye genelinde yaklaşık 10 bine yakın üst düzey yönetici olduğunu dile getiren Kandemir, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yöneticilerimiz bir ayda 10 defa, taburcu olmuş hastalara ellerinde çiçekleriyle ev ziyaretinde bulunacak. Bunu habersiz yapacaklar, son 5 dakika kala arayıp 'size ziyarete geliyoruz' diyecek. Vatandaşımız rahatsız olsun istemiyoruz o nedenle çat kapı gideceğiz. Hastalarımız aldıkları hizmetten memnun kalmışlar mı, şikayetleri var mı öğreneceğiz. Hedefimiz bir ayda 100 bin evi ziyaret etmek. Bu da 6 ayda 600 bin ev ziyareti eder. Vatandaşımızın hizmetten memnun kalmasını istiyoruz."

Kandemir, Türkiye'de evde sağlık hizmeti alan 500 bin kişi olduğunu da ifade ederek, "Bu sayıyı 2 milyona çıkartmak istiyoruz. Sağlık dışında diğer bakanlıklarımızla da entegre olacağız. Bizim sağlık çalışanımız sadece evde sağlık hizmeti vermeyecek, nüfusla işi mi var, orada çözecek. Devleti vatandaşın ayağına götürme hakkı tanıyoruz" dedi.

Gelecek 6 ayda bu hizmetin duyulacağını da kaydeden Kandemir, "Sağlıkta yeniden bir atılım dönemi daha yaşayacağız. Bu dönemde vatandaş bize kendisi söyleyecek eksiğin nerede olduğunu" ifadesini kullandı.

Ziyarete Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta ile partililer de katıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Sağlık