Sağlık turizmi bacasız sanayidir

Gençlik ve Spor Bakanlığıyla yürütülen ‘Gençlerle Sağlık Turizmi’ projesi kapsamında Trabzon Ortahisar Mesleki ve Teknik Lisesinde konferans verildi.Konferansa çok sayıda öğrenci öğretmen ve proje temsilcileri katıldı. Konferansta konuşma yapan Doğu Karad

Sağlık turizmi bacasız sanayidir

Gençlik ve Spor Bakanlığıyla yürütülen ‘Gençlerle Sağlık Turizmi’ projesi kapsamında Trabzon Ortahisar Mesleki ve Teknik Lisesinde konferans verildi.

Konferansa çok sayıda öğrenci öğretmen ve proje temsilcileri katıldı. Konferansta konuşma yapan Doğu Karadeniz Sağlık Turizmi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yılmaz, “Sağlık turizminin ülkemize kazandırdığı katma değer diğer turizm çeşitlerine göre 25 kat daha fazladır. Doğu Karadeniz’in coğrafi ve stratejik konumu çevresinde 4 saatlik uçuş mesafesinde yaşayan 350 milyon insan potansiyeli ile önemli bir konumda olduğunu, Ortadoğu ve Kafkas ülkeleri ile son zamanlarda sağlanan vize, sınırlarda sağlanan kolaylıklar siyasi ve kültürel ilişkiler ile bu bölgelerden yöremize yapılan seyahatler de önemli artış kaydedildi.

Bu süreçte bölgemizi her yönde iyi hazırlarsak sağlık alanında yapacağımız yatırımlarla, çekeceğimiz yatırımcılarla sağlık turizminin vazgeçilmez olacağı kesindir. Doğu Karadeniz bölgemizi ziyaret eden yerli ve yabancı turist sayısı 2014 yılı itibariyle yüzde 25 artarak 5 milyonu aşmıştır. Doğu Karadeniz ileri teknoloji kullanan eğitimli insan gücü ve doğal yerleriyle sağlık turizmi için gerekli altyapıya sahip bir bölgedir.

Bölgemiz sağlık sektöründe yapılacak yatırımlara hazırdır. Tanıtım imkânları geliştirilmeli. Gençlik ve spor bakanlığıyla yürüttüğümüz gençlerle sağlık turizmi projesi kapsamında sağlık meslek liseleri ve turizm meslek yüksekokulu öğrencilerine yönelik verdiğimiz seminerler devam edecek” dedi.

Konferansta söz alan Prof dr. Dilaver Çingirlioğlu ise, “Sağlık turizmi bacasız sanayidir. Trabzon’da sağlık turizmi için yeterli altyapı var. bu fırsatı iyi değerlendirmeliyiz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Sağlık