Sağlık karnesi tarih oldu

Yönetmelikteki değişiklik Resmi Gazete'de yayımlandı. Emekliler ve bakmakla yükümlü bulundukları aile fertleri ile Bağ-Kur'luların muayene ve tedavide sağlık karnesi yerine T.C kimlik numarası bulunan nüfus cüzdanlarını göstermeleri yeterli sayılacak. Bağ

Sağlık karnesi tarih oldu

Yönetmelikteki değişiklik Resmi Gazete'de yayımlandı.

Emekliler ve bakmakla yükümlü bulundukları aile fertleri ile Bağ-Kur'luların muayene ve tedavide sağlık karnesi yerine T.C kimlik numarası bulunan nüfus cüzdanlarını göstermeleri yeterli sayılacak.

Bağ-Kur Sağlık Sigortası Yardımları Yönetmeliği ile Emekli ve malullük aylığı alanlarla, bakmakla yükümlü bulundukları aile fertleri, dul ve yetim aylığı alanların muayene ve tedavileri ile ilgili yönetmelikte yapılan değişiklikler Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Bağ-Kur Sağlık Sigortası Yönetmeliği'nin sağlık karnesi verilmesi ve vize edilmesi için gerekli belgelerle ilgili maddesinde yapılan düzenlemeyle, “vize edilmesi” ifadesi metinden çıkarıldı.

Yeni düzenlemeye göre, Bağ-Kur'lular, malullük veya yaşlılık aylığı alanlarla, bunların kanunen bakmakla yükümlü oldukları eş, çocuk, ana ve babaları ile hak sahibi olarak aylık alan eş, çocuk, ana ve babaları için, muayene ve tedavi başvurusunda, sağlık karnesi yerine T.C Kimlik Numarası bulunan nüfus cüzdanlarının ibraz edilmesini yeterli kabul edilecek.

Yapılan diğer yönetmelik değişikliğiyle de emekli ve malullük aylığı alanlarla, bakmakla yükümlü bulundukları aile fertleri, dul ve yetim aylığı alanların muayene ile tedavi başvurusunda, sağlık karnesi yerine T.C. kimlik numarası bulunan nüfus cüzdanlarını ibraz etmeleri yeterli sayıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Sağlık